Mit tudnak tenni, ha nincs semmi a nevemen?
Telefont vettem rèszletre, nèmeto.ban, az akkori nemet pàrom vállalta a kezessèget, 280€ reszlet maradt amikor hazakoltoztem. Most jott papir, hogy 430.000Ft a tartozasom felèjük, mert nem fizettem akkor ..A volt baratom intèzte. Nincs semmi a nevemen, ezt az összeget max nyaron tudom fizetni rèszletekben. De a papiron az all 15napom van, vagy emelkedik az összeg!:O
Mit tehetnek ilyenkor? Vègrehajtòi irodából jött a levèl! Az ugyvedjuket is velem akarják kifizetettni, ami eddig 55.000Ft
De pontosan ugyanaz! A lényeg, hogy tartozol, az teljesen mindegy, hogy egy banknak vagy egy szolgáltatónak.
Próbálj meg részletfizetést kérni a végrehajtótől.
Na várj egy pillanatig, behajtócégtől jött a levél, vagy végrehajtótól? Nem ugyanaz a kettő. A behajtó cég nem fog számlákat zárolni, fizetést tiltani, ingóságot foglalni, ők csak felszólíthatnak, hogy fizess és fenyegethetnek, hogy mi történik ha nem.
Mondj ellent a követelésüknek (keress rá a Google-ban: "Widerspruch gegen eine Mahnung" és találsz is rá mintákat), akkor kénytelenek lesznek perelni, de nem biztos hogy ezt megteszik a magas költségek és a bizonytalan külföldi végrehajtás miatt; vagy ha igen, az nem 2 napos folyamat és tudsz gyűjteni pénzt, mert gondolom, ez a röpke fél milla nincs éppen a zsebedben.
12-es, a kérdező világosan leírta:
"Vègrehajtòi irodából jött a levèl!"
Egy telefonos előfizetésnél teljesen felesleges ellentmondani, még ha behajtócégtől is jött, mert ott a szerződés, hogy részletre vásárolta és feketén fehéren megvan, hogy nem fizette a részleteket.
Ha ellentmond és veszít a bíróságon, akkor még a bírósági perköltséget is ráverik a kérdezőre, s akkor az már tényleg horribilis összeg lesz - úgyhogy ez nem igazán jó tanács.
Más lenne, ha pl. olyan összeget követelnének, hogy előfizetéses és BIZONYÍTHATÓAN ellopták a telefonját(rendőrségi feljelentés, stb),s így a havi díjat perelnék tőle - akkor még lenne értelme ellentmondani, de egy részletfizetésre vásárolt telefon nem fizetése esetén teljesen felesleges - csak növekedne a költsége.
Arra is felesleges játszani, hogy nem fogják perre vinni, mert nem mindenhol olyan laza a jogrend, mint nálunk: csak itt divat mindet "megúszni", kibújni a felelősség alól.
Perre viszik és majd azt is bevasalják a kérdezőn.
Kérdező: igen, a végrehajtó elviheti a párod TV-jét is, ha nem tudja bizonyítani, hogy az övé. Sőt, a mostani telefonodat is elvihetik.
Ezért írtam, hogy próbálj meg akár hitelt felvenni, hogy ki tudd fizetni - de valóban, az is jó tanács, amit írt valaki, hogy előbb próbálj meg részletfizetésben egyezkedni.
Az nagyon fontos, hogy lássák az együttműködést és ha részletfizetésben sikerül megállapodni, akkor azt PONTOSAN TARTSD IS BE, mert ha nem, akkor megint csak végrehajtanak.
12-es, a kérdező világosan leírta:
"Vègrehajtòi irodából jött a levèl!"
Azért kérdeztem rá, mert ez a 2 fogalom sokszor összekeveredik a fejekben.
Az ellentmondást pedig időnyerés céljából javasoltam, nem azért mert lenne esélye a kérdezőnek az esetleges pert megnyerni. Esetleges, mert lehet sor se kerül rá, nem biztos, hogy megéri a cégnek külföldi végrehajtással vesződni.
Például a NAV se nagyon megy olyan emberek után, akiknek pár százezres TB tartozásuk van, de időközben külföldön dolgoznak és itthon nincs se jövedelmük, se vagyonuk, ingatlanuk.
Amúgy nem tudom, figyeltél-e? "Nincs munkam, nincs bankszamlam, meheszkedunk!" Így hitelfelvételt tanácsolnod nettó hülyeség, és még az is kérdéses, sikerül-e részletet kialkudni.
A volt barátod anyukája mit keres egy német telefontársaság behajtási ügyében? Ez a történet egyre furább, de azt hiszem, emlékszem rád, ez a te kérdésed volt, ugye?
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..
Ott még kisebb összegek szerepeltek, sajnálatos, hogy hagytad így elfajulni a dolgokat! Ha a volt anyósjelölted Magyarországon pert indított ellened, annak biztos voltak előzményei, kaptál értesítéseket, ott még lett volna esélyed vitatni a követelést; így már, hogy a végrehajtásig jutott az ügy, nehezebb dolgod lesz.
Ha gondolod, írj (akár privátban is) mit sikerült intézni.
1: részletre vettem nem hitelre: szerinted a részletre vásárláskor mit takar a THM? A részletre vásárlás azt jelenti hitelre veszed, hiszen egy BANK, akivel a bolt szerződésbe áll az folyósítja az összeget - így igazából nem a boltnak tartozol, hanem a banknak, ugyanis ő adott neked hitelt (lásd pl Media Markt - Cetelem bank).
A részletre vásárlás igazából egy olyan hitelkonstrukció, ahol a bank a szerződés aláírásakor azonnal kifizeti az összeget, és te azonnal használhatod a terméket (mint amikor pl kocsit veszel - igen ott is banknak tartozol nem a kereskedőnek).
2. első levél volt - Lévén a 280€-ből lett 1380 ez téves. Bőven próbáltak keresni már azok, akiknek tartozol. Csak ők valszeg a volt pasidnál kerestek, ő meg közölte, hogy már közötök nincs egymásnak, és kiadta az adataidat, hogy tiéd a készülék. A bank itt rádállított egy behajtócéget, akik utána jártak igazat állít-e a pasid. Ők mostanra találtak meg ás állapították meg, hogy valóban te használod a készüléket - a srác nem veri át őket. Megint ennyi, tehát a követelés jogos.
3. csak nyáron tudom fizetni - ez ott senkit nem fog érdekelni. Alapszabály: bank nem jótét intézmény. Ha bedőlt a hiteled behajtják. Akár úgy is, hogy ráállnak a bankszámládra és amint tétel jelenik meg rajta lehúzzák az összeget (ehhez már azért több fajta engedély kell hatóságoktól, de elhiheted megkapják az engedélyt).
4 az ügyvédjüket is velem akarják kifizettetni - általános jogi eljárás, a "vesztes" fizeti az ügyvédeket, a bíróságot, a teljes eljárást. Tehát ha nem fizetsz 15 napon belül nemcsak a hiteled nő tovább, de az ügyvédi díj is nő és ha belép a bíróság (pl az említett bankszámlás résznél) elég erős szorzók fognak belépni a képletbe.
Megoldás: kérj kölcsönt ismerőstől, hogy fizesse ki. Ismerősnek mindig jobb tartozni, mint banknak. Más kérdés 1) kinek van itthon fél milliója, hogy csak úgy kölcsönadja?
2) ki ad neked kölcsönt úgy, hogy ilyen tartozást halmoztál össze? ugyanis neki akkor nem lesz lehetősége behajtót fogadni, mert feketén menne a pénz, és nem vgay megbízható adós (mehet tisztán is, de az már adóköteles, szóval még többe kerülne a kölcsönadó költsége nem fél millióba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!