Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk takarékosabban...

Hogyan tudnánk takarékosabban élni? Borzasztó, mennyit költünk egy hónapban, hogyan lehetnénk okosabbak?

Figyelt kérdés
A férjemmel összesen nettó 530ezret keresünk havonta. Mégis alig tudunk félretenni, szerintem sokat költekezünk. A rezsi 60e, a hitel és egyéb összesen 110e. A többi vásárlásra megy el, meg bulizásra, szórakozásra, meg orvosra. Én szeretnék ezen mihamarabb változtatni, csak még azt nem látom, hogyan. Letettem a cigit, elkezdtem főzni, és kevesebbet akarok szórakozásra is költeni. Mit lehetne még?

2017. jan. 31. 17:16
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Tedd félre azonnal a 15%-át egy megtakarítási számlára.

A többiből éljetek,de ne zsugorískodjatok hanem igen pl főzzél otthon,bulizni heti egy okés.

Élni is kell.

2017. jan. 31. 17:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, kb hetente-kéthetente mozdulunk ki, igazából a legtöbbet mindig a taxira költjük, de éjszakai meg eléggé rossz, és peremkerületben lakunk.

Főzést már elkezdtem, eddig jól megy :)

2017. jan. 31. 17:33
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Hitelből mennyi van még hátra?
2017. jan. 31. 17:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Abból még kb 5 év. De lakástakarékokat mindig beleforgatjuk, ezért lehet hogy kevesebb lesz.
2017. jan. 31. 17:59
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Megtakarítási számlára havi legalább 80-at tegyetek be, én is ezt csinálom, mert nekem is elment az összes pénzem feleslegesen. Emellett egészségpénztárba is fizessetek be, annak 20%a visszaigényelhető
2017. jan. 31. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

Én a helyedbe elkezdenék kis unciás aranyat ezütöt vsásárolni.

Megbízható helyekről persze,de nem tört hanem igazi unciásat,berkni trezorba a bankba.

2017. jan. 31. 18:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Taxira a legtöbbet? Hol laktok? Nekem volt olyan, h. mindennap taxival jártam,de nem erre ment el a pénzem.
2017. febr. 1. 04:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Taxi a,szórakozás pénz jó részét elviszi. Pl 11. Kerületből kápmegyerre, vagy pesterzsébetről. De belvárosból is drága. Tudom hogy ezen tudnánk spórolni, de az éjszakai nagyon rossz, főleg ha egyedül vagyok, akkor mindenképpen taxival megyek haza.
2017. febr. 1. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!