Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbanapon voltam egy cégnél,...

Próbanapon voltam egy cégnél, de borzasztó volt. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

A próbanapon a főnökről kiderült, hogy elmebeteg, a munka szar, a munkatársak sem voltak szimpatikusak. A főnök adott feladatot, de ugyanazt 3féleképpen kérte, ellentmondásokba keveredve, aztán azt mondta, hogy hülye vagyok, ha nem értem, mit akar. Mintha azt mondta volna, hogy indulj el nyugatnak, aztán leordít, mert miért nem keletnek mentél, te hülye? Nem tudom elviselni a stílusát, ha csak rá gondolok, felfordul a gyomrom.

Végülis kihúztam a nap végéig, de sokminden kiderült közben az ottani munkakörülményekről is, pl. nincs betegszabadság, nincs sima szabadság sem, az ott dolgozók 3 éve nem voltak szabin, mert nem engedi a főnök. Nem lehet felállni a géptől, max. 2x kimehetsz pisilni, ebédidő hozzáadódik a munkaidőhöz, de nem ebédelhetsz, max munka közben megehetsz egy szendvicset. Szinte minden nap mennek próbanapra emberek, de már rengetegen elmentek napközben, mert nem tudták elviselni a főnököt. Jelenleg nincs más munka, de tudom, hogy ide nap mint nap bemenni pokoli lenne. Mit tegyek szerintetek?

2014. ápr. 24. 07:54
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Magamat ismerve, az 1., de legalábbis 2. napon kirúgnának ilyen körülmények mellett. Hát ne készülj ki. Milyen munkakör ez? Én nem vállalnám be. Nem jódolgomban nem, hanem nem éri meg az ilyen.
2014. ápr. 24. 08:33
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

Honnan tudjuk, hogy milyen helyzetben vagy?

Nyilván ez egy sz@r munka, de ha nincs pénzed kajára, és nincs más lehetőséged, akkor meg fantasztikus lehetőség.

2014. ápr. 24. 08:35
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk kifejezetten rossz anyagi helyzetben, persze nagyon jó lenne már dolgozni, elsősorban hosszútávra keresek állást, és úgy érzem, itt nem bírnám egy hétig sem.

Voltak már rosszabb munkahelyeim, sehol sem fenékig tejfel, de ha már az első napot sem bírtam, csak nagy megerőltetés árán, akkor mi lesz hónapokon, éveken át?

Egyébként tervezőgrafikus pozícióról volt szó, de kiderült, hogy nincs is kreatív vonal a cégnél, a főnök agymenéseit kellett volna nekem megcsinálni. Ő viszont képtelen volt normálisan kommunikálni, elmondani, mit akar, folyamatosan ellent mondott az 5 perccel azelőtti instrukcióinak, össze-vissza beszélt egész nap, olyan stílusban, ami elviselhetetlen számomra.

Az interjún 1 próbanapról volt szó, aztán nap végén mondta, hogy lehet egy hét után döntené el, felvesz-e.

Mivel ülőmunkáról van szó, az sem vmi jó, hogy nem állhatsz fel a géptől 9 órán keresztül, nem ihatsz meg közben egy kávét, vagy ilyesmi. A bejelentés is mutyis lett volna, szóval lehet, inkább tovább keresgélek, már az sem érdekel, ha kevesebb pénzért, de normális munkakörülmények közt tudjak dolgozni.

2014. ápr. 24. 08:58
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Csak magadat szívatnád, ha elvállalnál egy állást ennyi hátránnyal. Tudom, hogy munkanélküliség meg minden, de szerintem találnál ennél jobbat is.
2014. ápr. 24. 10:28
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Ez olyan, mintha Kínában dolgoznál a szalag mellett? Mit is mondtál, hol van ez?
2014. ápr. 24. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

"nincs betegszabadság, nincs sima szabadság sem, az ott dolgozók 3 éve nem voltak szabin, mert nem engedi a főnök. Nem lehet felállni a géptől, max. 2x kimehetsz pisilni, ebédidő hozzáadódik a munkaidőhöz, de nem ebédelhetsz, max munka közben megehetsz egy szendvicset."

Aki annyira h*lye, hogy egy ilyen helyen dolgozik, meg is érdemli a sorsát.

Persze, ha valaki feketézik, adót csal, az fogja be szépen a száját, és imádkozzon, hogy kapja el a NAV, mert akkor... :P

2014. ápr. 24. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Ilyen helyen szerintem sem célszerű dolgozni. Persze máshol is előfordul, hogy bunkó a főnök és idegbeteg, de azért ez durva. Még a legergyább helyeken is, ahol megfordultam, volt kis konyha, kávéfőzővel mikróval és ha úgy akartad, akkor vittél ebédet és ott melegítetted meg. Kávézás teázás munkaidőben és nem kellet ledolgozni a kajaszünetet sem...

Viszont az is tény, hogy ha munka volt, akkor bizony egyhuzamban 12 órát le kellett húzni és utána még haza is kellett vinni, ha maradt valami hátra. De ha lazaság volt, akkor mindenki azt csinált majdnem amit akart.

Én poénból felnyomnám a Navnál, hátha küldenek oda valakit próbamunkára és jól elkenik a száját...

2014. ápr. 24. 20:04
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
hogy az ilyet kapná el a NAV vagy a munkaügyi főfelügyelet, céget jelenteném másnap ahogy kell a bunkó viselkedés miatt s hogy az alapvető munkahelyi szabályok nincsenek betartva, én nem mennék be sőt be is szóltam volna hogy a kutyáddal beszélj így s ne velem, mitől több ő azért mert van egy szaros cége s alkalmaz pár verebet akik naponta fossák tele a gatyájukat tőle? a k@va a...át az ilyennek.
2014. ápr. 26. 20:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne csináld, mert beteggé tesz az ottani légkör. Az egészséged fontosabb, mint a pénz. Én meg azért imádkozom, hogy az ilyen főnököt mozdítsák ki a helyéről. Sokszor egy sekfely uralkodik a rendes embereken.
2014. ápr. 26. 22:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Lécci írd meg melyik cég az, hogy legyen egy fekete lista az ilyenekről, és más ne menjen oda. Van egyáltalán ilyen feketelista cégekről, a neten?
2014. ápr. 27. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!