Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Havi 130 ezerből, két kisgyere...

Havi 130 ezerből, két kisgyerekkel, egyedülállóként, meg lehet élni? Saját lakás van.

Figyelt kérdés
2017. jan. 12. 09:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Lehetek ünneprontó? Nekem nem menne. :(

Villany (villanybojler van): 13 ezer

Víz: 8 ezer

Mellé ugye a fűtés, amit változó, de nyugodtan lehet havi 20 ezerrel számolni, akár fára kell elrakni, akár a központi fűtés átalány.

Már ott tartok, hogy a rezsi 35 ezer, és még nincs benne se telefon, se internet és tévé.

Erre jön a többi fix kiadás: menza gyerekeknek 12 ezer/fő, bérlet, ez is legalább 30 ezer.

A maradék 70 ezer, három főre, tehát kb. 15 ezer hetente. Igaz, ebből már csak a felnőttnek kell az étkezést, a kicsiknek a vacsorát, és a ruhát kell megoldani.

De ha még szükség van a netre és a mobilra is, akkor ennyi se marad.

Persze, nálunk is van olyan turi, ahol 400 ft egy ruha. De őszintén: te felvennéd? Ráadnád a gyerekre az oviba?

Tartalék nincs, egy komolyabb nátha, amivel otthon kell maradni a gyereknek, a gyerekkel az anyának, meg 10 ezer a gyógyszer, és kész, borult a költségvetés a következő két hónapra.

Mindenképpen megpróbálnék valami plusz bevételi forrást keresni (másodállás, új munkahely, állattartás, stb.).

2017. jan. 12. 13:16
 22/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy te hol laksz, de nálunk a bérlet, kijön 17-ből. Amúgy, én felveszem, miután kimostam. Vannak 3-4 ezer forintos pólóim és vannak 3-400 Ft-osak.

Mi amikor kicsik voltunk, akkor anyukám és apukám sem keresett annyira jól, úgyhogy mindig kilós turkálóból öltözködtünk, hogy a nővérem elmehessen heti 4-5-ször külön angol, német, matek tanárhoz, mert nálunk pl. az fontosabb volt, hogy jó egyetemre kerüljön be és legyen két felsőfokú nyelvvizsgája a gimnázium végére, mint az, hogy szép ruhákban járjunk (nyilván elég sok időt töltöttünk azzal, hogy azért elfogadható ruhákat válogattunk ki, a néni, aki vigyázott rám, nagyon jó volt ebben). Nekem akkoriban, csak rokonoktól volt 1-1 új ruhám.

2017. jan. 12. 13:25
 23/25 anonim ***** válasza:
25%
Gratulálok a felelőtlen gyerekvállaláshoz! Mit ártottak a gyerekeid? Csak mert ezzel megpecsételted a sorsukat.....
2017. jan. 12. 13:53
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a ruha talán a legkönnyebben megoldható kérdés, pláne, amig kicsik. Ruhát lehet kapni ismerősöktől, rokonoktól is, ha valaki megjegyzi, hogy jaj de gyorsan nőnek a gyerekek... ruhából sok helyen képződik felesleg, ahol egy kicsit jobban élnek. Talán még játékhoz is hozzá lehet jutni, használtan is. A legütősebb kiadás a gyógyszer tud lenni, az rohadt drága, szóval betegek ne legyetek. A másik, amit nehéz megspórolni, néha egy kis édesség, cukorka, kindertojás, hát mindent nem lehet megtagadni a gyerektől, az már tényleg nyomor. Dehát nem tudunk a kérdező személyes hátteréről semmit. Azért a legtöbb gyereknek van nagyija, akitől kap néha édességeket, több meg ugyse egészséges belőle. A gyümölcs is sajnos drága, és az nagyon fontos egy gyereknek. Egy liter tej 200 forint... és az három emberre elfogy egy nap. azt se tudjuk, mekkorák a gyerekek, mert hát az iskola az néha eszi a pénzt, kell ez, kell az...
2017. jan. 12. 16:04
 25/25 anonim ***** válasza:
Lazán, rezsi 35, kaja + ruha 55, marad 20-40 ezer megtakarítás.
2017. jan. 12. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!