Mégis hogyan költöznek el otthonról 18 évesen pályakezdőként átlagbéres albérletárak mellett?
Engem is kidobtak 18 évesen. Én abbahagytam a sulit, és először gyárba mentem melózni. Szobát béreltem, és jó pár hónapig szűkösen éltem, hogy spóroljak. Később jobb állás, és kisebb garzon lakást is tudtam bérelni. Időközben egy társam is akadt akivel könnyebb lett a közös élet. Amikor stabillá váltam anyagilag, visszamentem az egyetemre amit levelezőn végeztem el.
Ha boldogulni akarunk egyedül, akkor le kell mondanunk dolgokról, de nem végleg.
Kettes vagyok.
Ha jól emlékszem 8 éve béreltem szobát havi 20 ezer forintért. De a fizetésem sem volt több havi 75-80 ezere forintnál. Szóval lehet, hogy régen "olcsó" volt a szoba bérlés de a fizetés sem volt magas. Nagyjából most is ez a helyzet.
- Ha diák: Kollégium és mellette részmunkaidőben diákmunka (+szoctám, ösztöndíjak és végső esetben diákhitel).
- Ha dolgozó: Feltehető azért 100-150 ezer megtakarított pénze van az embernek, mielőtt kidobják otthonról, és ebből az első hónapi szobabérlést (olyat keres, ahol nincs kaució) és a kaját fizetni tudja.
Ha nincs ennyi megtakarított pénze, akkor felvesz egy 150.000-es hitelt (pl. provident, de jó esetben minél alacsonyabb kamattal), és szép lassan törleszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!