Komolyan nincs olyan pénzbeli támogatás amit nyugdíj mellett lehetne igényelni?
Nagyszüleimmel élek együtt, szüleim már sajnos nincsenek.. Én egy bizonyos pszichiátriai betegséggel élek együtt, ami pánikrohamokból, szorongásból, és dühkitörésekből is áll, de ennél sokkal több. Nyíltabban nem szeretném leírni, max privátban, mert nem szeretném ha rám ismernének. Nagyszüleim nincsenek jó állapotban, egyikük ágyban fekvő, pelenkás, demenciás, semmit nem tud önállóan csinálni és aki tudja mi a demencia azt is tudja mi minden van még a képben. Tőlem nem rég vonták meg a családit, mert nem tudok nappali suliba járni, most jelenleg 30 ezer körül kapok nyugdíj járulékban.. De ebből már eleve megy el, hogy az ingyenes utazási kártyámat is beszüntették a családival együtt, így nyugdíjas bérlettel utazom. Nekem ez az összes "bevételem" és valószínüleg egy darabig nem is lesz más. Nagyszüleimnek mindkettejüknek 130 ezer felett van a nyugdíja, megtakarításaink alig vannak. Én most adtam be újabb papírt a családi miatt hátha megállapítják betegségemre való tekintettel. Nagyszüleimnek komolyan semmi esélyük se ápolási díjra, se közgyógyra se semmire csak azért meg 50-80 ezer forint felett mer lenni a nyugdíjuk??
Előre is köszönöm a segítséget, ha valaki meg tudná mondani hogy létezik-e olyan támogatás ami felé fordulni lehetne (akár nekem)!! Hálás köszönet mégegyszer, mindenkit felpontozok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!