Szerintetek érdmes előre gondoskodni a nyugdíjaséveinkről akár már pályakezdőként?
Figyelt kérdés
2016. dec. 21. 11:04
1/9 A kérdező kommentje:
2016. dec. 21. 11:05
2/9 anonim válasza:
Tekintve hogy akik megtermelnék a nyugdíjakat azok egy része külföldre távozott mindenképp jó ha alternatív megoldásként magunknak gondoskodunk róla.
3/9 anonim válasza:
Mindenképpen van értelme, csak nem ilyen lehúzó szar nyugdíjbiztosításokba kell fektetni, hanem normális befektetési lehetőségekbe.
4/9 anonim válasza:
Nyilván igen. Alapszabály, hogy több lábon kell állni. Van önkéntes manyup, életbiztosítás, részvények, kötvények, banki lekötés... megéri fizetni egy valóban független tanácsadónak, aki elmondja, hogy hogyan érdemes ezekkel tervezned.
Egyrészt nyilván nem fogsz havi 30ezerből részvénycsomagot venni, az inkább az évi 1milla fölött jöhet szóba - szóval a valós lehetőségekből választhatsz. Másrészt viszont megéri célokat is kitűzni, mennyi pénzt akarsz 60 évesen látni és utánaszámolni, hogy ehhez hány évig mennyit kell betenni.
5/9 anonim válasza:
Én egész életemben takarékoskodtam, na nem ilyen izékbe, hanem ált. állampapírokba, de lehet kockázatosabba is, viszont nem biztos, hogy nem faragsz rá. Aki nem takarékoskodik, az megnézheti magát! Én meg többet tudok költeni, mint bármikor, na nem úgy igazából, hanem most igenis megvehetem nem görcsölve, amire szükségem van, és ez idős korban sokat számít, a fene se akar még mindig kuporgatni, meg nézni, hogy de jó lenne ez vagy az. Fiatalon az ember többet kibír, az ilyesmit is, majd belátjátok egyszer.
6/9 anonim válasza:
Mindenképpen számolni kell a lehetőséggel, hogy mire a nyugdíjkorhatár közelébe érsz eltűnnek a pénzeddel! Bizony, bizony. Ennek lehetőségének elhalgatása a kormányzat részéről bűn.
7/9 anonim válasza:
Nem reklámozták ugyan, de az állami nyugdíjat, csakúgy mint eü. hozzájárulást 2013-ban kivették az alkotmányból. Ezeket már adó formájában fizeted, ami azt jelenti, hogy vagy kapsz valamit cserébe, vagy nem. A magánynyugdíj megint csak nem megoldás, nekem már lenyúlták így a megtakarításomat. Marad tehát a párnaciha. :-))
8/9 Tom Benko válasza:
Igen. Méghozzá olyan magán-nyugdíjpénztárba kell fektetni, amihez az állam sehogyan sem férhet hozzá, különben a tiédet is lenyúlja a sok enyveskezű popsibuksi.
9/9 N.Zente válasza:
Érdemes gondoskodni róla de nem kell tönkretenni magunkat azért de azért tegyünk róla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!