Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A budapesti albérletlufi...

A budapesti albérletlufi vajon hány hajléktalant termelt eddig ki?

Figyelt kérdés
meddig folytatódhat a háziurak pénzéhsége, hamarosan már 150 ezer forint lesz egy 30 nmes lakás bérleti díja a külvárosban?
2016. okt. 29. 15:44
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
91%
mert te gondolom 50e-ért is kiadnád a 150e-et érő lakásodat?!
2016. okt. 29. 15:52
 2/38 anonim ***** válasza:
92%

A kereslet kínálat törvénye határozza meg az albérletárakat. Hülye lennék kiadni a 35nm-es panelomat 50 ezerért amikor 100 ezerért is elviszik kéthavi kaucióval. Nem csak a "háziurakat" hibáztasd, hanem a bérlőket akik magasabb díjat is hajlandóak kifizetni az albérletért, mint Te.

Ha nem tetszik az ár akkor kedves Kérdező keress olcsóbb környéket, vagy várd meg míg lemennek az árak! Bár ez utóbbira nem sok esélyt látok a következő években.

Javaslom próbálj meg megoldást találni a problémádra!

Én 3 éve vettem a kis panelt hitelre. Az első perctől kezdve kiadtam albérletbe és lazán ki tudom fizetni a törlesztőrészletet és még marad is. Szóval gyakorlatilag mással fizettetem ki a lakásomat. Kövezz meg (értékelj pirossal), ha ez szerinted bűn! :)

2016. okt. 29. 16:15
 3/38 anonim ***** válasza:
53%

Na igen, lehet hőbörögni, de senki nem fogja kiadni olcsón.

Amúgy az Airbnb rakott oda.

2016. okt. 29. 16:36
 4/38 A kérdező kommentje:

Durva.

Szerintem egy idő után nem lesz albérlő, mert mindenki háziúr akar majd lenni és hitelre megveszegetik a lakásokat aztán jöhet a pénzvadászat.

Csak az nem esik le az uraknak, hogy hosszútávon a csórók szorulnak albérletre.

Ők nem fognak ilyen árakat tudni megfizetni HOSSZÚTÁVON.

2016. okt. 29. 16:39
 5/38 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem tudják megfizetni, akkor majd olcsóbb lesz. Ha meg fizetik, akkor marad az ár, és folyamatosan növekszik. A tendencia a világ minden országában, különösen a frekventált városokban ugyanez a folyamat van. Soha sehol nem a kiskeresetűekhez igazítják a piacot ezt értsd meg végre. Ahhoz a lakáskiadónak semmi köze hogy te csak 80 ezret keresel. Oldd meg ahogyan akarod. Ő X Ft-ért kínálja a lakását, és amíg sorba állnak érte, addig az ár marad is, sőt nőni fog.
2016. okt. 29. 17:38
 6/38 TamásTóth ***** válasza:
81%
Őszintén Balázs, ha neked lenne egy "felesleges" lakásod, akkor te nem annyiért adnád ki, amennyiért még könnyen találsz normális albérlőt?
2016. okt. 29. 18:01
 7/38 A kérdező kommentje:

Annyiért adnám ki hogy biztosan legyen mindig bérlőm.

ELég az évi 5 % hozam is, nem kell kapzsinak lenni.

2016. okt. 29. 18:03
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

"Annyiért adnám ki hogy biztosan legyen mindig bérlőm. "

Tökön is rúgtad saját magadat. Budapesten szinte bármilyen tróger lakást ki lehet adni max. egy héten belül akkor is ha lelakott és drága. Ha meg nem lelakott akkor 1 nap alatt. Szóval, akkor te is pénzéhez háziúr lennél, ha a 30 nm-t 150e-ért adnád ki és lenne rá fix jelentkező?

gondolkozz már el egy kicsit balázska.

2016. okt. 29. 18:09
 9/38 TamásTóth ***** válasza:
80%
Akkor máshogyan kérdezem: Ha biztosan lenne normális bérlőd, úgy is hogy ha 120 ezerért adod ki, és úgy is ha 50-ért, akkor mennyiért adnád ki?
2016. okt. 29. 18:09
 10/38 A kérdező kommentje:

Én olcsóbban adnám. Jobb a sűrű pénz, mint a ritka.

30 nmes garzont 60-70+rezsi.

Elég az 5 % hozam évente.

2016. okt. 29. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!