Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról hogy...

Mi a véleményed arról hogy Budapesten az albérletlufi kinyírta a minimálbéres megélhetést, már szobabérlésre se fussa belőle?

Figyelt kérdés

A szobákat 40-50-60+rezsikért adogatják ki, kintebb is.

Gyakorlatilag legyikolta az albérlet boom a minimálbéres megélhetést.

Mi a következő? A medián bér is le lesz gyilkolva, abból se lehet majd megélni?

2016. szept. 28. 20:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%
Mi lenne? A cégek bért emelnek, kis cégek megszűnnek, akik nem keresnek eleget azok meg nem Budapesten fognak bérelni (hanem maradnak ahol vannak, oda költöznek ahol olcsóbb a bérlés vagy szülőknél laknak továbbra is).
2016. szept. 28. 20:17
 2/19 anonim ***** válasza:
55%

Az, hogy nagyon ununk már balázska.

Ja meg az, hogy még egy árufeltöltő sem keres minimálbért BP-en, hanem inkább 120-at.

Igen tudom mindjárt jössz a mekdonálcos diákmunkásokkal. Ők diákok.

2016. szept. 28. 20:17
 3/19 anonim ***** válasza:
40%

Áruld már Balázska hogy ki keres Budapesten minimálbért? Mosogatót is 140-150 nettóért vesznek fel, annyira nincs ember. Takarító ismerőseim is csak papíron minimálbéresek, amúgy meg 120-130 nettó a bérük. Aki meg magánban nyomja, az nem dolgozik 2000 Ft/óra alatt.

Aki ma Budapesten valóban minimálbért keres, az vagy hülye vagy életképtelen vagy ennek metszete!

2016. szept. 28. 20:24
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
#2 mutass már egy helyet, ahol az árufeltöltő nettó 120at keres? Én pesttől 10km-re vagyok egy multinál, 3 műszakban, és közelében sem vagyok a nettó 120e-nek.
2016. szept. 28. 20:26
 5/19 anonim ***** válasza:
82%
#3 aha mosogató 150 nettó. Meg a nagy l**aszt. Mutass már nekem ilyen melót!
2016. szept. 28. 20:28
 6/19 A kérdező kommentje:

Nyilván Bpn mindenki legalább 150 nettót keres.

Teljesen életszerű.

2016. szept. 28. 20:34
 7/19 anonim ***** válasza:
61%
itthon vagyok két szezon között, itthon dolgozom addig, Bp-en dolgozom jelenleg is, 145 ezret keresek. előző helyemen 140-et kaptam. sima mosogató. 6 nap melóért. aki nem talál, az bizony nem is akar dolgozni. sajnos a legtöbben akik itt panaszkodnak, csak a szájuk nagy, lehetőségeknél már csak a kifogást keresik. így megy ez Ausztriában is. én vagyok stabil csapattag évek óta, a mosogató kollégák változnak szezononként 2-3-szor is, mert mikor dolgozni kell, akkor már nem akkora arcok. itthon is ez megy. pofa nagy, munkabírás 0.
2016. szept. 28. 20:38
 8/19 anonim ***** válasza:
57%

"Nyilván Bpn mindenki legalább 150 nettót keres. "

Nem mindenki. Van aki többet. Ismerősi körömben(30 fő), nincs senki, aki 150 nettónál kevesebbet kapna. És nincs köztünk informatikus, meg orvos, semmi. Van asztalos, szakács, mosogató, irodai asszisztens, kőműves, kőműves segéd, stb. egyszerű munkások vagyunk. de tudod, mi nyavalygás helyett a lehetőséget keressünk, és élünk vele, ja, és tudunk és akarunk is dolgozni!

2016. szept. 28. 20:41
 9/19 anonim ***** válasza:
54%

[link]

Tessék + még egy 20-25e kafatéria nettó erre rájön... és a Tesco az egyik legrosszabbul fizető multi, Lidl, Aldi ennél lényegesen jobban fizet.

2016. szept. 28. 20:44
 10/19 anonim ***** válasza:
79%

Mi a fenéért akarna bárki is Budapesten minimálbérből albérletben élni egyedül? Amíg minimálbért kerestem, szülőknél laktam én is. Aztán lett jobb munkám, meg párom, akkor költöztem külön.

Egy minimálbéres munkáért pedig senki nem fog felköltözni Budapestre, olyant talál a szülővárosában is.

2016. szept. 28. 20:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!