Felmondás multicégnél kérdés?
Jövőre szeretnék elmenni, tehát miután lemennek az ünnepek, és visszamegyünk januárban, az első napon szeretném beadni a felmondásomat.
Ugyebár 30 napos felmondási idő van. Úgy olvastam, hogy ebből lehet kérni felmentést, mert ez jár, jogos. De úgy is olvastam, hogy csak akkor jár feltétlenül, ha a munkáltató mond fel.
Illetve a következő évben 17 nap szabadságom lesz, akkor ebből hány napot vehetek ki időarányosan?
Köszönöm!
Úgy tudom, ha te mondasz fel, kötelező ledolgozni a felmondási időt, de lehet, én tudom rosszul. Mindenesetre sehol nem találkoztam még az ellenkezőjével.
17 nap szabadságod nem lehet, 20szal kezdődik.. De egyébként az időarányos része jár, tehát ha egy hónapot dolgozol, akkor az éves szabid 1/12ed része.
A felmondási idő függ attól, mennyi ideje dolgozol az adott cégnél.
Ez minimum 30 nap, amit munkavállalói felmondásnál le kell dolgozni, munkáltatói esetén a felére fel kell mentenie. Természetesen közös megegyezéssel is meg lehet szüntetni a munkaviszonyt, amelynek tartalma a közös megegyezésen alapul.
17 nap szabi tényleg nem lehet...időarányosan... hát max 2-3 talán. Ki kellene számolnod.
Kártérítés: minimum a béred, plusz ami kár keletkezett.
Attól még 20 nap jár 365 napra. CSak le tudod már 21 évesen arányosítani, ha 30 napot dolgozol, akkor hány nap szabi jár a felmondási időre.
A munkáltató meg felmentHET a 30 nap alól, ő dönti el, hogy mi lesz.
Tizenharmadik havi már kb sehol sincs.
Pulykapénz ha van, az lehet vagy 20 ezer, legalábbis ezen az oldalon erre szoktak panaszkodni.
Nálunk meg az éves prémium márciusban van, hiszen addigra tudják értékelni a teljes előző évet.
Szerintem is jobban járnál egy 12-01-es felmondással, már persze ha az a cél, hogy minél kevesebb időt maradj ott.
Van valami különleges oka a januári tervednek?
Mert decemberben az ünnepek és egy esetleges leállás miatt még kevesebbet kéne bent lenned a melóhelyen.
Meg a többi kolléga, a főnökség is szabin lesz, szóval így úsznád meg a leginkább.
Úgy olvastam, hogy ebből lehet kérni felmentést, mert ez jár, jogos.
Rosszul olvastad, akkor kötelező felmenteni a felmondási idő felében a munkavégzés alól, ha a munkáltató mondott fel.
Így van.
- Munkáltatói felmondás esetén van kötelező felmentési idő a felmondási időn belül.
- Dolgozói felmondás esetén nincs felmentési idő kötelező jelleggel, de dönthet úgy a munkáltató, hogy - nem felment - hanem előbb megszünteti a munkaviszonyodat. Felmenteni a munkavégzés alól nem fog, hiszen akkor munkavégzés nélkül is kötelező bért fizetni. Helyette előbb szünteti meg a munkaviszonyt, ehhez joga van, hiszen felmondtál, tehát menni akarsz. Ő ennek eleget tesz, vagyis nem tart igényt a felmondási időre, ami Őt védené ilyen esetben, nem pedig Téged.
Alapszabadság évi (365 napra) 20 nap.
Ez időarányosan 1,64 nap, tehát kerekítve 2 egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!