Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan történik a ki nem vett...

Hogyan történik a ki nem vett szabadság után járó bér megállapítása a felmondásnál?

Figyelt kérdés
Felmondtam előző hónap végén a munkáltatómnál, maradt bent 7 nap szabim, amit ma kifizettek. 132k nettóm volt visszanézve az átutalásokat, plusz 12k utazási költségtérítés minden hónapban. Ma érkezett 32k a szabadságok után, és akárhogy és nézem, nekem ez kevésnek tűnik. 20 munkanapos hónapokkal számolva a 7 nap szabi az olyan 1/3 fizetést kellene, hogy jelentsen, ami 132k/3=44k kellene, hogy legyen. Most akkor mi van? Hogyan történik a szabadság után járó pénz számolása?

#felmondás #bér #szabadság után járó pénz
2016. aug. 19. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

A hónapok 21-22 munkanaposak.

Augusztus meg pont 23 munkanapos.

A szabadság kifizetésénél csak az alapbér számít, pótlékok nem.

Mennyi a bruttó alapbéred?

Ezen felül az is előfordulhat, hogy volt valamilyen levonandó a béredből.

Majd megkapod az elszámolást erről a kifizetésről is és akkor meglátod, hogy miért ennyit utaltak.

2016. aug. 19. 16:04
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
A 7 szabit te időarányosan érted vagy egész évre volt még annyid?
2016. aug. 19. 17:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem a papírokat, úgy számoltak, hogy 7/28*194900 = 48725 bruttó. Volt veszélyességi pótlékom 24000, azt is beleszámolták. Ezzel csak az nem stimmel, hogy pl júliusban 21 munkanap van, augusztusban meg 23. Ehhez kellene viszonyítani a szabadságomat, mert munkanapokat vált ki, nem a 28 napos hónaphoz. Ha 22-vel számolunk, akkor 62014 bruttó jön ki a szabadságok után. Nem tudom ebből mennyit kell adózni, de ha a nettómhoz viszonyítom, akkor 42k-t kellett volna utalniuk, a 32k helyett, szóval 10k-val megkárosítottak. Nem egy hatalmas összeg, de b@ssza a csőröm, hogy ennyire spúrok...
2016. aug. 20. 00:43
 4/4 A kérdező kommentje:

No közben kiderült a turpisság, áthúzták a 7 munkanapot, amit a főnökömmel számoltunk, és 5 lett belőle valamiért. Az összeg így 5/20*194900 képlettel jön ki. Ha kiszámolom a szabadságaimat elméletileg 21 nap járt volna az évre, 4 hónapot dolgoztam itt, szóval 21/3=7, és azt hiszem 2 napot már kivettem, tehát 7-2=5, szóval igazuk van ezzel kapcsolatban.

Ami megint fura, hogy ez a kalkulátor meg 23 napot ad az egész évre, nem 21-et: [link] Mindegy, ez van, azt hiszem elég energiát fecséreltem erre. Többet értem volna, ha álláshirdetéseket nézek ez helyett. :-)

2016. aug. 20. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!