Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Azonnali hatályú felmondás...

Azonnali hatályú felmondás bérlemény esetén kell bérleti díjat fizetni?

Figyelt kérdés

Bérlek egy üzletet viszont azonnali hatállyal felmondták a szerződésemet.A vállalkozóimat meg is szüntettem.

A szerződésben az áll,hogy"A felek kijelentik,hogy Bérbeadó a szerződést cserehelyiség biztosítása nélkül bármikor felmondhatja, Felmondási idő 1 hónap (nap).A Bérlő a helyiséget indoklás nélkül 30 napos határidővel mondhatja fel.

Most akkor erre a hónapra is ki kell fizetnem a bérleti díjat?Pont ezért mondták fel,mert nem tudtam fizetni.

2016. aug. 10. 14:14
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha kell mit tudnék tenni,hogy ne keljen? 3 hete bent sem voltam az üzletben,mert a vállalkozóimat vissza adtam,hogy ott se gyűljön a járulék.
2016. aug. 10. 14:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerződés szerint ki kell.

Ha megbeszéled vele, hogy mondjon le róla, illetve ha nem kéri, akkor nem kell.

Ha esetleg perre kerülne a sor, akkor azt elveszted.

2016. aug. 10. 15:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi, de nem úgy van,hogy ha csak simán felmondja akkor kell? Ha azonnali hatállyal mondják fel akkor igazából be se mehetnék utána az üzletbe. Vagy nem,mert találtam egy ilyet az interneten.

"Nevéből eredően, az azonnali hatályú felmondás (avagy régi nevén rendkívüli felmondás) esetén nincs felmondási idő, a nyilatkozat közlésével nyomban megszűnik a munkaviszony."

2016. aug. 11. 15:16
 4/5 A kérdező kommentje:
És vissza adtam a vállalkozóimat akkor végül is munkanélküli lettem akkor, hogy dolgozzak?
2016. aug. 11. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:

A szerződés rendelkezik arról, hogy mi történik, ha nem fizetsz?

A felmondással egyidőben visszakérte/te átadtad a kulcsot?

Az, hogy te időközben már nem vagy egyéni vállalkozó, nem számít semmit.

2016. aug. 11. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!