Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyen esetben hogyan működik...

Ilyen esetben hogyan működik a dolog (felmondás)?

Figyelt kérdés

Felmondásra készülök. Nem tudom még, hogy le kell-e majd töltenem a 30 napos felmondási időmet, ami ugyebár átlógna augusztusba.

Augusztus elején beolvadunk egy másik cégbe.

Ha a főnök azt mondja, hogy le kell töltenem a 30 napot és még abba sem megy bele, hogy csak a beolvadásig dolgozzak (ami 30 helyett 20 nap lenne), akkor az törvényes a részéről?

Azt értem ezalatt, hogy a beolvadáskor egy új szervezet jön létre, ahol már előre lehet tudni, hogy nem fognak időre elkészülni az új szerződések. Ezt szerintem törvényesen a beolvadáskor kellene aláírnom.

Ha ez így van, és nem kapok új szerződést, amit alá kellene írnom (persze ha kapnék, akkor nem írnám alá, mert felakarok mondani), akkor megtehetem, hogy egyszerűen nem megyek be dolgozni a beolvadás után?

2016. júl. 11. 00:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Törvényes ledolgoztatni a felmondási időt

Megteheted, hogy nem mész be. A cég meg megteheti, hogy a fizetésednek megfelelő kártérítést kér és további kártérítésért perel

2016. júl. 11. 07:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Attól, hogy beolvad még a cég alkalmazásában állsz, mivel jogutód lesz. Ez számára és számodra is konstans kötelezettséget teremt.
2016. júl. 11. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!