Van értelme bírósági döntéssel kikényszeríteni hogy a cég visszavegyen dolgozni felmondás után? Rokonomnak nagyon nem jött be a dolog…
Rokonomat kirúgták megtámadta a döntést bíróságon, és a bíróság kényszerítette a munkáltatót hogy vegye vissza. Azt mondta élete egyik legszebb pillanata volt amikor gyűlölt főnöke orra alá dörgölhette a bírósági döntés hogy igenis vissza kell vegye dolgozni. Vissza is vették, de 1 hónap se telt el, és magától távozott. Olyan volt a légkör körülötte hogy nem bírta. Konkrétan semmi jogtalanság nem érte, csak fagyott volt a levegő és nem ám csak a főnök részéről, hanem a főnök seggét nyaló dolgozók részéről is.
1 hónap és nem bírta.
Ezért kérdezem: van ennek értelme?
annyiban van értelme, hogy a főnöknek visszavághat az illető...
meg tud változtatni a papíron levő feliraton...
mert nem mind1, hogy felmondanak neked, megszűnik a cég, közös megegyezés...
22F
Osztom az első válaszoló meglátását.
Nem csak, hogy jobban fest a papíron, de ha a kirúgás váratlanul ért, ezzel még kaphat az ember időt arra, hogy új munkahelyet találjon.
Nem beszélve azért a megfizethetetlen pillanatért, mikor a kisebb győz a nagy felett :D "élete egyik legszebb pillanata volt"
hát el is hiszem.
mikor a kisebb győz a nagy felett
Hm-hm. Azt mondja a rokonom, az alatt az 1 hónap alatt 10 évet öregedett. Megérte?
Ja és azt a hónapot azóta se fizették ki neki, megmondták nem kap semmit menjen bíróságra ha akar...
De nem megy.
Minimálbéres meló, szűk 70-ért nem megy az ember bíróságra.
"Hm-hm. Azt mondja a rokonom, az alatt az 1 hónap alatt 10 évet öregedett. Megérte? "
Ha ki van fizetve meg hát. Ilyen az élet, örülni kell az időhosszabbításnak és lehetőségnek.
"Ja és azt a hónapot azóta se fizették ki neki, megmondták nem kap semmit menjen bíróságra ha akar... "
Ez már más, de aki nem él a jogaival, az ne csodálkozzon ha visszaélnek vele. Rokonod pontosan tudta, hogy nincs veszteni valója innentől kezdve...nyugodtan mehetett volna újra a bíróságra.
"Minimálbéres meló, szűk 70-ért nem megy az ember bíróságra."
Nulla béres, munkanélküli, közel hajléktalan életmód elkerülése végett az ember elmegy a bíróságra. (Általánosságban beszélek, nem akarom megsérteni a rokonodat)
Van állása azóta.
Más hely 2x annyiért.
Így már nem is annyira érdekes neki az egész úgy tűnik.
Akkor rohadtul megérte a bírósági procedúra, hogy utána 1 hónapig ingyen dolgozhasson ott, ahol egyébként sem látják szívesen.
Hát igen. Kb ezt mondom én is.
Még ha ki is fizették volna-most bejjebb lenne 70-el.
És közben még idegroncs is lett.
" mert nem mind1, hogy felmondanak
neked, megszűnik a cég, közös
megegyezés..."
Teljesen mindegy. Max a lelkednek nem mindegy...
Én ilyet nem kértem volna a bíróságtól, hanem nem anyagi (erkölcsi) kártérítést inkább helyette.
Ahonnan egyszer kirúgtak, és még be is perelem érte a céget, minek dolgoznék még tovább ott? Abszurd. Mégis mire gondolt? Virágcsokorral fogják várni?
Én inkább anyagilag tettem volna padlóra a céget...
Egyébként igenis menjen a 70 ezer miatt is! Azt a pénzt kb. 3 évig perelheti, utána "elévül". De minek is perelné, hiszen azt nem kell "megítélni", az jár. Fel nem vett járandóságként van nyilvántartva a cégnél, tehát nem tűnhet el.
Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen jelentse be, hogy nem fizették ki. Majd az ellenőrök kötelezik a munkáltatót rá! Az is egy hatóság, és ráadásul még büntethet is a szabályszegésért!
Mondd a rokonodnak, hogy FUTÁS, ott ne hagyja, ami az övé!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!