Ha Budapesten vagyok burgersütő (pl a mekiben) miért vagyok négyszer kevésbé termelékeny mint pl Bécsben?
A határt átlépve hirtelen megtáltosodom?
Miért van az hogy az egyik helyen négyszer annyi a fizetés ugyanazért a munkáért?
Bécsben ügyesebben sütik a Big Macet meg a sajtburgert?
B, kérdés
Magyarországon jobban megéri Mekit üzemeltetni ha ennyivel alacsonyabbak a bérek, a kaja árakba viszont sokkal kisebb a különbség?
Balázska!
Igen b+, Nyugat-Európában 4-5x termelékenyebb egy vállalkozás mint Kelet-Európában. Ez teljesen logikus amúgy, de képtelen vagy felfogni.
Amúgy meg úgy hallottam, hogy már rég kirúgtak Graz-ből is a mekiből mert alkoholista vagy, igaz ez? :D
Nem vagy 4-szer kevésbé termelékeny, csak Bécsben több pénz van, ezért többet tudnak adni.
Mint amikor a gazdag szülős osztálytársad megkapta a legújabb Nike cipőt te meg nem. Az sem azért volt, mert nem tanultál pont olyan jól mint ő vagy mert nem voltál ugyanannyi idős, hanem azért mert a szüleinek volt pénze a tiédnek meg nem.
Na, itt is ez van, osztrákoknál van pénz itt meg nincs - országszinten, nem cégszinten. Ez árazza be a bérszínvonalat, az alapján meg a cégek annyit fizetnek amennyi optimális (amennyit muszáj, hogy elég jó munkaerőt kapjanak).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!