Óriási a munkaerőhiány! Tényleg így van vagy csak néphülyítés?
Most miért vitatkozunk?
Igen, munkaerő-hiány van.
A dolgozó nem megy el valamilyen fizetés alatt, elvárásai vannak (nem hajlandó éjszakázni, nehézkes a bejárás stb.), a munkáltató pedig minimálbérért napi 16 órát elvár, ingyen túlóra, és egész nap üvöltözik Veled.
Na ezért van munkaerő-hiány, mert a két fél érdeke nem tudott még mindig találkozni.
A férjem cége a párom balesete miatt konkrétan "leült" egy időre, mert nem talált helyette másik embert, aki azt a kuli munkát (szakmunka), olyan körülmények között elvégezte volna a felkínált bérért. Amióta visszament dolgozni, kicsit jobban megbecsülik mind anyagilag, mind emberileg. Ilyen hasonló pofon sok - kisebb - cégnek nem ártana. Még a végén lenne dolgozója...
Azért mert mindenho azt hallod, hogy mekkora hiány van belőlük. Most meg jogászokat akarnak 4 hónapos tanfolyammal átkepezni infosokka. Abszurd.
Ez olyan mint az orvosi szakma. Lehet hogy hiány van belőlük, de hogy nem vesznek fel senkit az is biztos.
Anyám orvos és közkorhazban dolgozik. Ott is rengeteg betöltetlen állás van. És nem nem azért mert nem jelentkeznek, hanem mert nem vehetnek fel senkit. Így is óriási az adóssága a kórházaknak.
Aztán a hatalom meg nyomatja a propagandát, hogy milyen fantasztikus ország. Nem munkanélküliség hanem mar munkaerőhiány van.
Értitek mar? Ha infosok lennének akkor tudnátok.
Nem most, hanem 5-6 éve én informatikusként, utolsó éves hallgatóként közel ingyen dolgoztam (minimálbér alatt), mert tudtam, hogy majd puszta diplomával szóba sem állnak velem. Így is nehéz volt normális állást találnom.
Mostanában azt mondják, hiány van, de szerintem csak most kezd egy egészséges állapot létrejönni a munkaerőpiacon. Nem, nem az évekig ingyenmunka pályakezdőként a normális, amelyik cég munkaerőt akar, az nyűljon is a zsebébe, és ne csak a tapasztaltak közül válogatva ordítsa a világba, hogy munkaerőhiány van.
Az én tapasztalatom pedig az, hogy csak úgy hírdetgetnek a cégek. Ha van egy zseni aki olcsón melózik jó sokat, akkor azt felveszik. Egyébként meg nem vesznek fel senkit.
Nekünk is volt egy ingatlanunk, amit nem akartunk eladni, de hirdettük jó drágán. És végül megvette egy barom. :D
Jó lenne ha mesélnél valamit magadról. Mert ha egy 70 éves külföldön élő nyugdíjas vagy, akkor jobb lenne ha csöndben maradnál.
Mert szerintem fogalmad sincs, hogy mi van ma a magyar munkaerőpiacon.
Szerinted miért van, olyan baromi sok munkanélküli!
A cégek csak úgy habokra hirdetgetik a melókat, nem vesznek fel azok senkit se. Nem véletlenül lépnek le ilyen sokan. Az infósok 70-80% -a is lelép külföldre, mert nincs meló vagy nem veszik fel őket sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!