Miért van ekkora munkaerőhiány Magyaroszágon? Senki nem akar dolgozni? A kapitalisták nem adnak elég bért, vagy mi az oka ennek?
Azért, mert a legtöbb ember szakképzetlen.
A szakképzettséget nem igénylő állásoknál meg nyilván valami csúsztatás van.
Aki ezt elhiszi az nem 100-as :)
Vegyészmérnökként volt szerencsém néhány érdekes helyhez, lehet mazsolázni.
Fémipari munkás:
-bruttó 74 000-es bér
-papíron 4 nap 6 órában, valóság 6 nap 12-ben
-nincs utazási támogatás
-nincsen cafeteria
-hőkezelőben fémgőzök belégzése, nálam hajhullást okozott 26 évesen, mára helyrejött
-a lyukas hőálló kesztyű helyett nincs másik, saját pénzből kell venni
Szakács segéd:
-bruttó 84 000
-heti 6 nap, papíron 7 óra/nap
-2en főzni 200embernek
-lehet ebédelni, de ha 18-nál több napot dolgozik az ember 1000FT-ot levonnak naponta
Vendéglátós:
-napi 6000
-12-16 óra/nap
-heti 7 nap
-nincs bejárás támogatás
-nincs túlórapénz
-nincs szabi
-nincs cafeteria
Benzinkutas:
-5000/nap (24 órás műszakra)
-1 nap meló 1 pihi, ha a másik kolléga beteg 20óra/nap, alvás a boltban és jön a kövi nap
-nincs szabi
-nincs bejárás támogatás
Műanyagipari gépkezelő:
-5000/nap (10 órás műszakok)
-nincs cafeteria
-nincs utazási támogatás
-ha rossz a gép, ott kell lenni, de nem fizetik
-elvárják az idegennyelvű fordítást (de nem munkaidőben)
-tolmácsolást tárgyaláson
-műanyagipari végzettségem miatt tanácsadás, üzemi próbák elvégzése, kiértékelése
-alapanyag és késztermék raktár menedzselése, mert a főnök barátnője nem ér rá
-csoportvezetővé való előléptetés, azonos fizetésért, mindenki utál, amiért ilyen magas pozícióba kerültem és én lettem a hivatásos lecsesző gépezet
-mindemellett a db számnak meg kell lennie a gépnél, különben arányosan csökken a fizetés
Amikor 26 napra nettó 49 505Ft-ot kaptam, szépen elmentem 1 hónap betegszabira, beadtam a felmondásom és kikértem az összes időarányosan járó szabadnapomat. Persze kedvesek voltak, próbáltak meggyőzni maradjak, nagylelkűen felajánlottak bruttó 200ft emelést óránként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!