Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Felmondás után vonhat a cég...

Felmondás után vonhat a cég leltárhiányt?

Figyelt kérdés
Nagyjából 2 hete lezajlott a leltár, az arról szóló papírokat aláírtuk, de én 2 napja kiléptem. Megkaptam a fizetésemet is, minden rendben volt, nem vontak belőle semmit. Kérdésem, hogy a későbbiekben tehet valamit a cég azért, hogy kifizettessék a leltárhiány rám eső részét?

2016. ápr. 7. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Azutan, hogy leszamoltal, es alairtak, hogy nincs tartozasod a ceg fele? Hat probalkozni lehet, csak nincs sok eselye.
2016. ápr. 7. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:

"Nagyjából 2 hete lezajlott a leltár, az arról szóló papírokat aláírtuk,"

Azt azért már csak tudod, hogy volt-e leltárhiány?

Elvileg, ha kifizettek és minden kilépő papírt megkaptál, akkor már nem követelhetnek semmit - kivéve, hogy ha valami olyan volt a papíron, hogy tudomásul veszed, hogy ennyi és ennyi a leltárhiány, stb.

De gyakorlatilag a cégnek akkor is le kellene vonnia kilépéskor.

2016. ápr. 7. 18:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Persze, hogy volt leltárhiány, azért írtam így. A leltárkor aláírattak velünk 3 papírt, igazából ezek arról szóltak, hogy magával a leltár folyamatával volt-e valami problémám, illetve az egyik az összegről szólt. Ugyanakkor kicsit később más okból beadtam a felmondásomat, és a cég nem tartott igényt a felmondási időre sem. Tegnap megjött mind a március, mind az április (értelemszerűen csak erre a pár napra) havi fizetésem is és annyi amennyi kellett volna, hogy jöjjön.
2016. ápr. 7. 18:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Tehát aláírtad a leltárhiány nyilatkozatot. Igen, felelősségre vonhatnak. De a leírásból úgy tűnik a céget nem érdekled, még a felmondási időt is elengedték.
2016. ápr. 7. 19:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi van, most ezt nagyon nem értem ám . Felmondtál, eljöttél, a fizud, a papírjaid rendben vannak . Most az a kérdésed, hogy 1/2 év múlva megtalálhat e téged a bolt ahol dolgoztál azzal, hogy "fizess adós", mert hiány mutatkozott a leltárban 6 hónappal ezelőtt ???

Tudod, hogy mennyi idő egy leltár után kikalkulálni a hiányt, néhány napnál nem több . Mikor te leszámoltál ők már pontosan tudták, tisztában voltak azzal, hogy mennyi az annyi .

2016. ápr. 7. 20:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2016. ápr. 8. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!