Csak Én látom úgy, hogy az Amway valóságos agymosásra épül? Vagy a többi MLM cég is így működik?
Keresztszüleim pár hónappal ezelőtt beszálltak az Amway-be. A sógoruk ismertette meg velük ezt a vállalatot. A legtöbb holmijuk az Amwayből kerül ki. Nem igazán tudják eladni őket, ugyanis egy kisebb városban élnek, az emberek többsége pedig ugye jobban megnézi, hogy mire költ és mennyit. Ennek ellenére másról sem tudnak beszélni, csak az Amway-ről. Azt állítják, hogy sokkal tovább kitartanak, gazdaságosabbak, mint a bolti termékek, így ha megnézi az ember az árát, nem is kerül annyira sokba. Gyakorlatilag minden terméket lehordanak, ami nem Amway-s, rettentő erőszakos az üzletpolitikájuk. A múltkor szóba került, hogy a mi családunk Nivea arckrémet használ, tusfürdőből Yves Rocher, vajból pedig a Bords Eve a kedvencünk, erre rögtön azzal a szöveggel jöttek, hogy ezek egy kalap kakát nem érnek. Szerintük, ha lenne egy csepp eszünk, az ő arckrémjüket vennénk, ami 100000 (!) ft.
Most vázolom a tapasztalataimat. A vitaminjukat kipróbálta Anyukám, meg is voltunk vele elégedve, tényleg nem rossz. A mosogatógép tabletta viszont jóval drágább volt, mint mondjuk a Calgonit Finish, és semmivel sem tudott többet, így azóta is a Finish-re esküszünk. Személy szerint Nekünk a Pur mosogatószer is jobban bevált, hiába olcsóbb árkategória. Sosem értettem, hogy miért kéne kidobni pár ezer forinttal többet egy bizonyos termékre, hogyha a boltban elérhető az olcsóbb változata, ami ráadásul hasonló összetételű és minőségét tekintve sem rosszabb?
Mintha ennek a cégnek nagyobb lenne a füstje, mint a lángja. Ti hogyan látjátok? Mit gondoltok?
Továbbra sem érdekel sem a tőzsde, sem a csalók, továbbá fogalmam sincs mi az a ponzi, soha nem adtam még fel hirdetést munka ügyben, senkinek nem ígértem, hogy milliomos lesz! tehát fogadd már el, hogy attól, hogy 10 nő átvágott, attól még nem lettél meleg! Szóval, ha sok csalóval találkoztál, pláne MLm-es csalóval, attól még nem kell leírni az összeset.
Találni kell olyat, ami hosszú távon is működik, jók a termékei, tehát biztosított, hogy hosszú távon fogják használni...Minél szélesebb körben van rá igény, annál jobb! Tehát én ilyen "kicsiben" szemlélem a dolgokat és nem világviszonylatban. Biztosan tehetném azt is, de attól nekem nem lesz se jobb, se rosszabb!
Épp ez az...Madoff bátyó üzelmei pont hogy hosszú időn keresztül működtek. Még a SEC se tudott ráverni semmit.
Tudod milyen banánhéjon csúszott el? Valamelyik spanját kihagyta az osztozkodásból, az meg felnyomta az egész bandát. Ő megúszta 5 év dutyival, a társaság többi része pedig 50-100 éveket kapott. Maga Madoff 150-et.
Szóval ne gondold, hogy az garancia a korrektségre, hogy hosszú ideje működik.
Az a vicc, hogy mindegyik hót tisztességesnek indul, aztán menet közben "valahogy" ez lesz belőle... :D
Ponzika! Ha te mész egy autóval és hiba nélkül mentél már vele 500.000 km-t, akkor te adsz olyannak a szavára, aki csak hallomásból, esetleg más márkákról hallott rossz tapasztalatokról ismeri az autót?? Ugye nem?
Akkor ne próbáld nekem azt megmagyarázni, hogy amit 2013.február óta csinálok és működik, hogy nem működik! Ilyen egyszerű továbbra is!
#76 ha az autók olyan arányban lennének selejtesek, mint az MLM-átverések, mái napig lovon járna mindenki.
Az, hogy most működik, az mire garancia? Egy darabig minden Ponzi-séma működik. Az a 2013 még MLM-es mércével is igencsak karcsú.
Kedves Kérdező!
Ha én is így találkoztam volna a multi level marketinggel. Hát nekem is ez lenne a véleményem róla. Nincs annál csunyább dolog amikor valaki le akarja nyomni más torkán az üzletet vagy a terméket. Pedig az mlm egy igen komoly jól jövedelmező kapcsolatokra épülő válallkozás. És nem jelenti azt, hogy hülye aki nem csinálja, vagy más terméket használ.
"Az MLM, a piramisjáték és a pilótajáték lényegi különbségei
Az MLM-ben van valós termék, a hálózatba befolyt pénz mindig a termékek megvásárlásából keletkezik. Az újonnan beregisztrált tagok után semmilyen bónusz nem kerül kifizetésre. A termékek nélkül az MLM működésképtelenné válik, mivel megszűnik a forgalom (megj.: a jog jelenleg megengedi, hogy olyan hálózatok is működjenek, amelyek „fejnehezek”, vagyis annak ellenére, hogy termékre épülnek, az elején egy magasabb pénzösszeg fedezi a már bentlévő tagok kompenzálását, sok bi/tri/...náris rendszer ilyen).
A piramisjátékban szintén van termék, ezért is annyira megtévesztő. Viszont ezek a termékek vagy teljesen haszontalanok a vásárlók számára (rendszerint valami áltermékek: pl a valóságban nincs mögötte szolgáltatás) vagy valaki csak akkor juthat hozzá a termékhez vagy jutalékhoz, hogyha beszervez egy bizonyos számú új tagot. Ez utóbbi esetben az új tagok által befizetett díjak bőségesen fedezik a fenti tagnak adott termék értékét vagy jutalékát. A piramisjáték akkor is működőképes, hogyha kiveszik belőle a terméket. Itt a hangsúly nem a termékek forgalmazásán van, hanem az új tagok beszervezésén, akik szintén újabb tagokat hoznak a hálózatba akár tényleges termék értékesítés nélkül is.
A pilótajátékban nincs termék. Ott a tagok befizetnek egy bizonyos összeget, majd ha beszerveznek újabb tagokat, akkor abból a pénzből ők is részesednek. Itt teljesen világos, hogy csakis az új tagok beszervezésére épül a hálózat."
Az Amway időrendben az első MLM-cég, 60 éves múltra tekint vissza, forgalom tekintetében is máig világelső. Közel 500 terméke van, amelyek közül pl. az étrendkiegészítők világszinten a legjobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!