Csak Én látom úgy, hogy az Amway valóságos agymosásra épül? Vagy a többi MLM cég is így működik?
Keresztszüleim pár hónappal ezelőtt beszálltak az Amway-be. A sógoruk ismertette meg velük ezt a vállalatot. A legtöbb holmijuk az Amwayből kerül ki. Nem igazán tudják eladni őket, ugyanis egy kisebb városban élnek, az emberek többsége pedig ugye jobban megnézi, hogy mire költ és mennyit. Ennek ellenére másról sem tudnak beszélni, csak az Amway-ről. Azt állítják, hogy sokkal tovább kitartanak, gazdaságosabbak, mint a bolti termékek, így ha megnézi az ember az árát, nem is kerül annyira sokba. Gyakorlatilag minden terméket lehordanak, ami nem Amway-s, rettentő erőszakos az üzletpolitikájuk. A múltkor szóba került, hogy a mi családunk Nivea arckrémet használ, tusfürdőből Yves Rocher, vajból pedig a Bords Eve a kedvencünk, erre rögtön azzal a szöveggel jöttek, hogy ezek egy kalap kakát nem érnek. Szerintük, ha lenne egy csepp eszünk, az ő arckrémjüket vennénk, ami 100000 (!) ft.
Most vázolom a tapasztalataimat. A vitaminjukat kipróbálta Anyukám, meg is voltunk vele elégedve, tényleg nem rossz. A mosogatógép tabletta viszont jóval drágább volt, mint mondjuk a Calgonit Finish, és semmivel sem tudott többet, így azóta is a Finish-re esküszünk. Személy szerint Nekünk a Pur mosogatószer is jobban bevált, hiába olcsóbb árkategória. Sosem értettem, hogy miért kéne kidobni pár ezer forinttal többet egy bizonyos termékre, hogyha a boltban elérhető az olcsóbb változata, ami ráadásul hasonló összetételű és minőségét tekintve sem rosszabb?
Mintha ennek a cégnek nagyobb lenne a füstje, mint a lángja. Ti hogyan látjátok? Mit gondoltok?
Legalizált Ponzi-séma az összes. Mit vársz egy olyan "üzletmodelltől" ami egy grandiózus átverés eredményeképpen született meg?
Egy elenyésző számú kisebbség valóban nyer rajta, a többség viszont veszít. Ha elég kitartóak, akkor akár milliókat is. Aztán, ahogy minden Ponzi-séma, ez is összedől.
#63 természetesen rajtatok kívül mindenki hülye meg hozzá nem értő. Hülyék voltak az albánok, hülyék voltak Madoff károsultjai, hülyék voltak floridaiak, mindenki hülye, nektek van igazatok egyedül.
A sztrádára is forgalommal szembe hajtasz fel, kisapám?
Építgesd tovább szépen a Ponzi-sémádat, ha ez a szíved vágya, de ne akarj már rábeszélni erre a baromságra mindenkit. A magadfajtából élnek meg a Tribuszerné, meg a Leeson-félék.
A mínuszt kaptad is azonmód.
Én elfogadom, mindenki úgy górálja el a pénzét, ahogy akarja, felőlem cseresznyés tőzsdébe is dobálhatja, még az is többet hoz a konyhára, mint az MLM-átverés. Idekeverheted a politikát is, értelme nincs.
Az mindenesetre egyetlen másik üzletmodellről se mondható el, hogy polgárháborút robbantott ki, amiben 15 ezren meghaltak :D ha te ezt sikernek könyveled el...hát lol. A mínuszt pedig ismét kaptad.
Én keverem bele a politikát?? Hozod az albánokat, meg számomra idegen neveket.. érdekel ez rajtad kívül valakit??
Ha csak egy cseppet is konyítanál valamit a termékalapú MLM-hez, akkor tudnád, hogy nem kell ide befektetni pénzt, amit elveszthet az ember!! Eddig fogod? Tehát, ha holnap bezárna a cég, ahol vagyok, akkor konkrétan nem vesztek egy fillért sem, amit befektettem volna. Tudod mit vesztek? Azt, hogy többet nem nyerek! Ennyire egyszerű. Úgyhogy Szponzi vagy Tonzi! Még mindig vaktölténnyel lövöldözöl.
Albánia az MLM-átverésnek köszönhetően tart ott, ahol. Bernie Madoff az MLM-átverésből valósította meg az évszázad (sőt, szerintem az egész évezred) csalását. Kint van a teljes ügy minden hírportálon, úgyhogy fölösleges itt mosdatnod a szerecsent.
Amibe meg nem fektetsz pénzt, tőkét, az nem hoz jövedelmet se. Amíg ezt az alapösszefüggést nem látod be, nem nagyon kéne neked kioktatni másokat üzleti sikerekről, meg nyereségről. Újból ment a mínusz.
Nem mosdatok senkit, csak próbáld meg felfogni, hogy nem érdekel engem sem Albánia, sem pedig az általad említett csalók! Ha egy csomó cég úgy jelent csődöt, hogy nem fizeti ki a munkásait, akkor az a te olvasatodban azt jelenti, hogy mindenkit arra buzdítasz, hogy ne menjenek semmilyen céghez dolgozni? Félelmetes a logikád!
Azon meg te, mint kívülálló ne vitatkozz, hogy én akár egy fillért is vesztenék-e vagy sem! Egyetlen forintom sincs benne, amit veszíthetnék! Mondom, hogy nézz utána kicsit az MLM-nek és utána irkálj választ ilyen fórumban!
Jó, téged nem érdekel. Lehet, hogy közvetlenül nem is érint. Másnak meg az utolsó fillérjét is elszedi, mert naivan azt hiszi, ezzel majd jövedelemre tehet szert.
Közvetve viszont nagyon sokakat érint, és nagyon nem tesz jót az ország gazdaságának se. Madoff bátyó svindlije alaposan hazavágta a tőzsdét például. Csomó olyan embernek is veszteséget okozott, akik nem ugrottak bele a Ponzi-sémájába.
De ide sorolhatnám még az ingatlanszövetkezeti átrázást, vagy a BKV privatizációját is. Ha Pesten laksz, vagy azidőtájt akartál kérót venni, az bizony vastagon téged is érintett.
A céges példáddal egy a probléma - a legtöbb cégnél létszámstop van, adózik, lesz nyugdíjad is, és egyik se próbálja pl. OLX-es kamuhirdetésekkel fogdosni az alkalmazottait magának. Ezenfelül egyik se akarja beadni neked, hogy majd X év munka után milliomos leszel...
Szerintem épp eléggé alaposan utánanéztem a Ponzi-sémáknak. Ha másban nem is, egyvalamiben megegyeznek: mindig bedőlnek. Momentán a kriptovalutás bohóckodás a "menő". Ha ez is bedől majd, megint lesz egy nagy rakás károsultunk, és jó sok tönkrevágott gazdaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!