Csak Én látom úgy, hogy az Amway valóságos agymosásra épül? Vagy a többi MLM cég is így működik?
Keresztszüleim pár hónappal ezelőtt beszálltak az Amway-be. A sógoruk ismertette meg velük ezt a vállalatot. A legtöbb holmijuk az Amwayből kerül ki. Nem igazán tudják eladni őket, ugyanis egy kisebb városban élnek, az emberek többsége pedig ugye jobban megnézi, hogy mire költ és mennyit. Ennek ellenére másról sem tudnak beszélni, csak az Amway-ről. Azt állítják, hogy sokkal tovább kitartanak, gazdaságosabbak, mint a bolti termékek, így ha megnézi az ember az árát, nem is kerül annyira sokba. Gyakorlatilag minden terméket lehordanak, ami nem Amway-s, rettentő erőszakos az üzletpolitikájuk. A múltkor szóba került, hogy a mi családunk Nivea arckrémet használ, tusfürdőből Yves Rocher, vajból pedig a Bords Eve a kedvencünk, erre rögtön azzal a szöveggel jöttek, hogy ezek egy kalap kakát nem érnek. Szerintük, ha lenne egy csepp eszünk, az ő arckrémjüket vennénk, ami 100000 (!) ft.
Most vázolom a tapasztalataimat. A vitaminjukat kipróbálta Anyukám, meg is voltunk vele elégedve, tényleg nem rossz. A mosogatógép tabletta viszont jóval drágább volt, mint mondjuk a Calgonit Finish, és semmivel sem tudott többet, így azóta is a Finish-re esküszünk. Személy szerint Nekünk a Pur mosogatószer is jobban bevált, hiába olcsóbb árkategória. Sosem értettem, hogy miért kéne kidobni pár ezer forinttal többet egy bizonyos termékre, hogyha a boltban elérhető az olcsóbb változata, ami ráadásul hasonló összetételű és minőségét tekintve sem rosszabb?
Mintha ennek a cégnek nagyobb lenne a füstje, mint a lángja. Ti hogyan látjátok? Mit gondoltok?
"Ha jó a termék"
Ezzel semmi probléma,viszont ha töredékáron kapok ugyanolyan hatású,tudású terméket annak már kicsit lehúzás szaga van...
Használtam(jónéhány éve) a híres Sa8 mosóport ezen cégtől.
Akkor volt vmi 3000Ft/kg áron.Természetesen semmivel nem volt jobb mint egy töredékébe kerülő piaci mosópor.Kíváncsi ember lévén elkeztem bogarászni az összetevőket a csomagoláson és mit látok 96% Sodium Carbonate. WTF??
Kb 10X áron vettem egy kis illatosított mosószódát??
Azt hittem be..arok a röhögéstől...Jött a feltörekvő ügynöktukmáló ismerős,hogy mikor hozhatja a az újabb adagot?... :-)
Azt nem értem, ha ez az üzleti modell ennyire a "jövő üzletmodellje" és ilyen csúcsszuperkirály, hogy csak úgy potyogtatja a csiliomosokat mint a kecske a bogyóit, miért nem oldja meg a munkanélküliség problémáját. Mindenki jól járna vele: a cégnek lenne rengeteg alkalmazottja akik termelnék a profitot, Orbán Viktátornak se kell betartania az 1 millió munkahely ígéretét, és az emberek se nyavalyognának hogy nincs munka, jaj jaj jaj...
Erre a kérdésre valahogy mindig csak kínos magyarázkodást, anyázást és moderálást kaptam eddig :DDDD fantörpikus csudajó üzletmodell, mit ne mondjak :DDDDD
Alapvetően igazad van, ez az üzleti modell mindenki számára elérhető, de sok embernek a személyisége nem alkalmas erre a munkára. Ehhez a munkához nyitottság, ismerkedésre való hajlam szükséges, a zárkózott emberek esélytelenek. Meg azok, akik nem hisznek benne.
Nem értem,miért jöttök mindig a " csilliomosokkkal".
Én sok embert ismerek, akiknek a napi megélhetésüket biztositja, nem milliomos szinten, de megélnek belőle.Ha csak 100-200 000 forint van havonta, az már komoly bevétel.
"de sok embernek a személyisége nem alkalmas erre a munkára."
Így is fogalmazhatunk.Erre is megvan az MLM_s sablonduma,miszerint ha neked nem sikerül,akkor te vagy a balfék,a rendszer tökéletes és hibátlan...
Munkának kissé túlzás lenne nevezni,az egész a hálózatépítésről beléptetésről szól minden esetben.Míg megfelő létszámú balekot tudsz beszervezni magad alá,és rájuk tudod tukmáli a vicckategóriás árban lévő termékeket,addig működni is fog a dolog.Amennyiben józan keretek közt AW rajongó maradsz, az se baj. A problémák akkor kezdődnek, amikor túlságosan belelendülsz, az agymosások, buzdító CD-k és esetleges kezdeti sikerek hatására elhiszed hogy ez az egyetlen üdvözítő életforma, mindenki lúzer aki nem ilyet akar, aki nem jár előadásokra, "képzésekre"...bla..bla..bla.
Anno baráti köröm egyik tagja biztos munkahelyet hagyott ott miután elkezdett " komolyan foglalkozni az üzlettel". Agilis volt,teljesen megváltozott, új "barátai" lettek, mi már nem érdekeltük.Évekig nem hallottam felőle. Ma munkanélküli, az apjától örökölt kis földet műveli,azzal kínlódik.
Egyébként eléggé hullámzanak már ezek az üzletek, és ezért van akár a következő hónapban is jelentős mértékű eltérés. Meg aztán rengeteg smragd, gyémánt üzlet szinte " porrá ment", vagy összementek platina szintre, ahol havonta már csak néhány százezer forint a pénz. Persze a smragd, gyémánt kitűzött attól még peckesen viselik...
Végigolvastam ezt a rengeteg hsz-t... Igazi magyar virtus a szájkarate.
Kedves kérdező!
Minden az agymosásról szól az életben. A televízió, a mozi, a rádió, a nyomtatott sajtó. Sőt már a szüleink is mossák az agyunkat,amikor át akarják adni az életükben szerzett tapasztalatokat.
Például Magyarországon milliónyi futballszakértő és politikus van, hisz erről a két témáról igen sokan tudnának oldalakon át beszélni, hogy hogy kéne csinálni - mégsem vagyunk világbajnokok. Vajon miért?
Van egy mondás: Aki tudja csinálja, aki nem az tanítja!
Két gondolatom van a kérdésedről:
1.Az MLM cégeknek, van egy képzési rendszerük (ebből legjobb a Network21, mert azt, ahogy egy korábbi hsz-ben is olvashattad, különböző szaktekintélyek rakták össze), amivel komoly személyiségfejlődésen mehetsz át, amit az MLM-en kívűl is tudsz hasznosítani a hétköznapi életben. Egy-egy ilyen tanfolyam több 10 vagy 100 ezer forint.
2. Ha valakinek számít az egészség, vagy a környezetvédelem, az költ rá. Például az FLP aloés termékei bizonyítottak. Az AMWAY tisztítószerei környezetbarátok és hatékonyak. Mindkét cégnek vannak vitaminjai, mert szélesíteni kell a termék spektrumot, hogy mindenki találjon magának való terméket.
Nem tudom megállni,hogy ne írjak hozzá.
Tisztelt kommentelők!
Tisztában vagytok vele, milyen üzleti koncepcióval,módszerrel működik ez a fajta üzleti forma?
Mert én úgy veszem észre, semmilyen tapasztalatotok sincs. Valószínű nem is ismeritek, nem foglalkoztatok vele csak valamit hallottatok.
Ezzel nem szeretnék senkit sem megbántani, sem vitatkozni senkivel, de legyetek szívesek mielőtt kisregényekbe szeditek ezt a sok kommentet, előtte ismerjétek meg magát az üzletet.
Szeretném szíves figyelmetekbe ajánlani:
Btk 412.& (Piramis játék ) és
Mi a különbség a piramis játék és az MLM között.
Mert amit írtok, ezek szerint minden MLM hálózat építő bűnöző. De akkor miért nem a rácsok mögött ülnek ???
Ez jó kérdés, ugye ????
Mielőtt kommentet írtok, legyetek tisztában a dolgok valódiságával.
Köszönettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!