30. 000 forint elég egy hónapra egy személynek étkezésre?
Aha, tehát összegezve:
- Gőzöd nincs mennyit költesz egy hónapban kajára, mert "50e van a dobozkában"....
- A húst ingyen kapjátok
- És ugye soha nem esztek munkahelyen sem semmit, viszed szépen reggelit ebédet vacsorát otthonról, igaz?
Nincs több kérdésem. Mint mondtam, mindig ez a vége. Jön az okostojás, de megmagyarázni nem tudja, hogy az 50e simán 80-90e lenne, ha venne egy hónapban 20 kilós húst (Amennyi simán kell 2 embernek) és számolná, hogy mennyit költ még erre arra. De nem teszi, mert egyszerűbb okoskodni...
Az első mondatot értelmezhetetlen, mert mint írtam, 50 ezret költünk, annyit, amennyi erre el van téve. Akkor miért ne tudnám mennyit költünk? Pontosan 50 ezret.
Mint írtam, mi amúgy sem nagyon eszünk húst. Én a saját helyzetünket írtam le, hogy mi 50 ezerből kijövünk. Ha valaki megeszik 20 kg húst (jézus mária), akkor az egyértelmű, hogy nem jönne ki ennyiből, de ne haragudj, hogy nem vázoltam fel az ország össz népsségének egyesével a napi igény szerinti étkezését, én MAGUNKRÓL írtam.
Munkahelyre meg többnyire szendvicset viszünk, illetve az előző napi főtt ételből maradtat többnyire, de egyikőnk sem nagyon szokott zabálni a munkahelyen mert se idő se kedv hozzá.
Ezt így nem lehet mondani, van aki egy személyre 20 ezerből kijön, van akinek 100 ezer se lenne elég, mert minden nap rendel meg ilyenek. Ez egyéni dolog. Én magunkról beszéltem, és az én véleményem szerint ki lehet ennyiből jönni, ha mi és több baráti pár akik ketten élnek hasonlóan költenek mint mi, max 50-60-at, sőt, több ismerősnek bejött a dobozos módszerünk, mert így lehet a legjobban kontrollálni azt, hogy ne költs naponta 5 ezreket el...
De jólvan, többet nem válaszolok a kötekedésekre, nincs nekem erre időm ;)
Arról meg nem is beszélve, hogy mi az hogy "mondtam , hogy írd le".
1. Ha nem tűnt volna fel, nem nekem írtad, hanem egy 63%-os válaszolónak.
2. Amúgy se parancsolgass nekem, még ha nem is nekem írtad :D
és még én vagyok az okostojás :D
"Úgy sem fog sikerülni,"
Persze, hogy nem, mivel kb bármit írnék belekötnél, hogy SZERINTED az miért nem egészséges.
Kérdező, ne tántorítsanak el sokan.
Ha én a családommal kijövök 60 ezer körül egy hónapban update cuccokkal együtt, akkor te is kijössz szerintem 30 körül.
Persze ahhoz az kell, hogy főzz, ne rendeld a kaját, meg az, hogy ne napi szinten vásárolj, meg átgondold, hogy hogy jössz ki a legjobban, figyeld egy picit az akciókat.
De persze a pontos válaszhoz tudni kellene a szokásaidat.
Mihez vagy szokva? Kevés vagy sok evéshez? Sok húst eszel? Van valami speciális étrended? Tudsz főzni?
27N voltam megint
Hús kb 300 Ft, rizs 50 Ft és savanyúsag 50 Ft. Ez egy kiadós ebéd.
Marad 600 Ft. Mondjuk 200-200 Ft reggeli vacsora, ebből igazából akár két péksüti is kijön reggelire, de ha zsemlét eszek felvágottal akkor még olcsóbb és/vagy több. Vagy eszem müzli kefirrel, az se több mint 200.
Maradék napi 200 forintokat összegyűjtve jut majonézre, mustárra, gyümölcsre stb
2000 forintba csak akkor kerül a napi kaja ha a munkahelyi kantinban eszem vagy rendelek. Otthon főzés esetén bőven elég az 1000 Ft/fő/nap
Lepontozoknak
Egy spagetti amibol egy ember kb 3 szor tud enni a hozzavalok 1000 ft es akkor leves sincs mellé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!