30. 000 forint elég egy hónapra egy személynek étkezésre?
Mondtam, írd le. Ha ilyen pontosan vezeted nem lehet gondod belőle, hogy leírd, hogy reggeli 15 deka XX felvágott 100 ft, 2 zsömle 50 ft, stb.. Aztán a végén megnézzük mennyi az annyi.
Bullshitelni én is tudok, hogy mi ketten csak 10e-t költünk kajára egy hónapban aztán dőzsölünk (csak épp anyunál vacsizunk egy héten 3x)
A 9. hozzászóló, már bocsi de ezt nem hiszem. A pulykamellsonka, csirkemellsonka 2.000,- Ft / kg áron kezdődik a normális. Joghurtok, kefirek a JÓ minőségűek darabja 100-200,- Ft között van. Ha csak azt nézem, hogy te meg a párod is megesztek naponta 1 jó fajta kefirt vagy joghurtot, az 6.000,- Ft és ez csak az hogy 1-1 KIS pohár kefirt vagy joghurtot megesztek. Már csak 44 ezred maradt. Tegyük fel, hogy naponta reggelire és vacsira összesen fejenként 10-10 dkg felvágottat esztek meg (ennyi egy felnőtt embernek minimum kell), ez egy jobb fajta párizsi esetén is 200-200 forint, ez harmincszor az 12.000,- Ft, már csak 32 ezred maradt és még nem főztél ebédet (kb csirkemellfilé 1.600,- Ft) és a párizsin és joghurtot. És akkor a kávéról meg néha 1-1 gyümölcsléről még szót sem ejtettem.
Szóval MIN. 2000,- Ft-ot számolja egy napra. Abból lehet tartalmasan és jól étkezni.
Minden nap mást eszünk, nem fogom részletezni, de:
Minden hónap 5.én elmegyünk bevásárolni, akkor ott hagyok 15 ezret.
Ez kb annyi, hogy 10-14 napra elég.
20.a körül megint elmegyünk, és megint 15 ezerért bevásárolunk.
Ez eddig 30, ebben már benne van a hűtőbe minden, meg ilyesmi.
A maradék 20ból megyünk a 2 nagybevásárlás között pékáruért meg gyümölcsért a piacra,meg esetleg ha valami kifogy pótoljuk.
Húst nem veszünk egyedül, azt kapjuk ismerőstől ingyen, de mi amúgy sem nagyon eszünk húst, szinte semmit, max 1-2 alkalommal egy hónapban. Aki húst hússal zabál annak biztos több.
Én ennél egy forinttal nem költök többet, ez az 50 ezer van egy dobozkába berakva hónap elején, és mindig abból veszünk ki, úgy, hogy egész hónapra elég legyen, másképp nem lehet spórolni.
Engem nem érdekel, hogy más elhiszi e vagy sem, én tudom és kész :D
De ha valakit nagyon érdekel leírom a tegnapi bevásárlást:
Müller tejital 249
Hajdusági tejital csokis 199
1 kg kiwi 299
1 kg banán 420
1 kg mandarin 399
Nesquik szelet 2 db 186
Kinder maxi king 4 db 556
Monte joghurt nagy 6 db 149 ft
kefír 6 db 600
Riska tej 2 liter 220 ft
Hell energiaital 6 db 834
Bravo multivitamin 1.5 l 299
100% narancslé 1 liter 329
csirkemellfilés felvágott 30 dkg 510
füstölt főtt tarja 40 dkg 520
sonka 20 dkg 380
pölöskei enegiamentes jaffa szörp 497
hajdu parenyica 250
mozzarella mini 2 csomag 340
trappista sajt 30 dkg 247
brie sajt 410
teavaj 189
roppanós bécsi virsli 749
brokkoli, karfiol, gomba, uborka 1100
snacky leves (szemét, de szeretjük) 320
zabkása 4 db-os 329
zsemle 8 db 270
borsos vekni 119
ez pont t-egnapi bevásárlás, friss árak, úgy kukáztam ki a blokkot csak nektek :D kereken 10.000 ft volt, és ez nekünk több mint egy hétig elég
főznivaló alapanyag meg mindig van itthon (só, liszt, cukor, kókusz zsír, meg ételízesítők, ezek sokáig elég, ami épp kifogy azt hónap közben pótoljuk)
krumplit zsákkal szoktunk venni olcsón, egy 30 kg-os zsák egy évig elég, illetve borsót,zöldbabot, répát, gyümölcsöket ilyesmiket mindig fagyasztok le amikor épp olcsók nagyon, és ez hónapokig kitart...
Sziasztok.
Mi 3-an vagyunk, én, a férjem, és a 4 éves kislányunk.
És nekünk is kb 60-70 ezer megy el egy hónapban, pedig én diétázok is, és csomó mindent a Norbi Update boltban veszem.
Minden nap főzök.
Én is szoktam lefagyasztani idényzöldségeket rengeteget, idénygyümölcsöt is amit lehet, főzök be lekvárt, szörpöt, befőtteket, savanyúságot, és a húst hentestől veszem nagyobb tételben év elején, egy picit többre jön akkor ki az egész, de éves szinten meg megéri.
Szóval olyan 60-70 ezernél többet nem költünk kajára havi szinten, és ezt úgy, hogy ebben már tényleg benne van a sok update cucc is, meg minden, sőt, sütni rengeteget szoktam, magunknak is, meg családnak is ajándékba.
szerintem kérdező kijössz ennyiből, a titka az, hogy ne minden nap járj boltba, mert úgy nyilván kevés a napi 1000 ft, de ha bevásárolsz minden héten 8000 körül akkor szerintem az úgy simán elégnek kell lennie.
Ha meg esetleg kapsz egy kis hazait néha otthonról, akkor pláne.
üdv
27N
109 ft volt egy liter akcióban, Riska 0.1 % zero tej
már kidobtam mégegyszer a blokkot mégegyszer nem kukázom ki, hogy fényképes bizonyítékot küldjek :D
mint az óvodában komolyan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!