Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterán az adózás miatt lehet...

Vaterán az adózás miatt lehet egy személynek vagy 5 felhasználóneve?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap keresgéltem ruhákat a piciknek es van egy eladó akitől szoktam venni, es talaltam egy masik felhasználót aki uez és egy másikat aki szinten Ugyanez a hölgy..a kepek az írás a helyszín minden ugyanaz Ennyi felhasználó névvel azért csinalhatja h ne kelljen adóznia? Ugye 600e ft ig adómentes vagy valahogy igy..akkor ügye bankkártyához van kötve a regisztráció akkor ez a hölgy mondjuk 3-4 különböző bankban van kártyája es igy tudja kikerülni? Vagy 3 különböző embernek csaladtagnak a kártyájával van beregisztrálva?
2016. jan. 5. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
ugyanazon néven nem lehet 5 felhasználó.
2016. jan. 5. 19:43
 2/3 anonim ***** válasza:

600ig se adómentes ha üzletszerűen csinálja.

A vatera szabályzatot nézd át, hogy lehet e ilyet. A NAV szemében ettől függetlenül egy ember maradsz. Ha te észrevetted, hogy több néven ugyanaz árul akkor a NAV is észreveheti.

2016. jan. 5. 20:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem egészen így van...

Magánemberként 9 éve árulok a Vaterán, de mivel 2011-től vállalkozó lettem - nem az aukciózás a fő tevékenységem - , így van egy vállalkozói fiókom is, s mivel kisvállalkozó vagyok, ezért még vállalkozói számla nyitásra sem vagyok kötelezett, így aztán egy ugyanazon számlára megy a pénz.

A különbség a 2 fiók között viszont jól elkülöníthető, mert az egyik üzleti jelzéssel (táska)fut és ott tényleg üzletszerűen adok el, zömmel új dolgokat, a másik fióknál meg használt, cuccokat: kinőtt cipőt, "kinőtt" játékot, könyvet, ruhát, stb. És fényévekre járok a 600 ezer ft-tól :D Éves eladás talán 100 ezer...

Természetesen a Vatera (és a NAV) tudtával és engedélyével van 2 fiókom.

2016. jan. 5. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!