Ez így normális/legális, hogy ilyen blokkot kapok?
Jól értem?: szeretnél 27%-al többet fizetni az átvett ételekért? :-) Azaz pl. egy 1.000 ft-os tételért 1.270 ft-ot?...
Nem mintha azonosulnék a trükköző válllakozásokkal, csak furcsállom...
De az ő problémája és mindannyiunk problémája. A sok adocsalo miatt tart itt az ország.
Az államnak nem fán terem a pénze. Ha azt akarjuk, hogy normális egészségügy, oktatás, utak stb legyenek ahhoz adózni kell.
Köszi a válaszokat.
Akiknek szöveg értelmezési gondjaik vannak, azok vegyenek órákat magántanárnál.
Egy kérdést tettem fel, amire köszönöm a válaszokat. Azt nem mondtam hogy többet akarok fizetni. Kérdeztem világos? :))
Kedves 5. amíg mucsaröcsögén bivaly nagy focistadiont építenek a kórházak felújítása helyett, addig nem a gyrosból lecsalt 270 forint miatt szar az egészségügy, ezzel azért legyünk már tisztában.
Kérdező: ha nem adnak semmi számlát vagy nyugtát, akkor a nettó árat fizeted, tehát neked jó lesz. Ők nyilván trükköznek, de ez akkor sem a te problémád, ha nem vagy spicli típus. Egyszer őket is fel fogja valaki dobni a NAV-nál, akkor kapnak majd egy kemény bírságot de téged nem érint.
Várjunk csak: fecni, amin a neved és a címed van rajta?
Nem lehet, hogy az egy számlatömbből való, sorszámozott papír?
Azt ugyan nem tudom, hogy az élelmiszer forgalmazása esetén alkalmazható-e, de pl. ha KATA-s adózó, akkor évi 6 millió ft-ig ÁFA mentes, azaz még az sem biztos, hogy adót csal.
Én KATA-s vagyok - bár nem élelmiszert árulok - de ÁFA mentes vagyok, tehát nem kell feltüntetnem az ÁFÁ-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!