Lecsökkentette az önkormányzat a segélyemet 28500-ról 22800 Ft-ra. A férjem nam kap semmit mert egy családban csak az 1ik fél kaphat. Munkahely egyáltalán nincs. Most hogyan tovább? Nem több pénzt hanem normális munkát szeretnénk.
Nem az önkormányzat csökkentette le, hanem az állam.
Márciustól indítják a közmunka programokat 6 és 8 órás napi munkaidőben. Igaz, kevesebbet adnak mint a minimálbér, de több mint a segély.
Ha külön lakcímre költöztök (papíron) vagy elvéltok, mindketten kaphattok segélyt.
"Most hogyan tovább?"
Elmenni közmunkára amíg nincs más, akármilyen megalázó, a másik lehetőség, hogy a híd alá csövesnek, a házat meg viszi a végrehajtó...
Ez a passzív népírtás.
Akkor most ketten éltek 22800 Ft-ból? Hogy lehetséges ez.
Ez esetben talán túlléphetnétek azon hogy a közmunka megalázó.
Sajnos a közmunka sem úgy van ám, hogy na én megyek és bejelentkezem. Voltam én is közmunkán, nem megalázó, hanem inkább az volt a szar, hogy az államnak nem az a célja, hogy becsüljük meg a segélyt, hanem hogy ingyen legyen gondozva a park, a város, tiszta legyen minden!...
Ugye mivel akkor csak 4 órás volt... Nem volt sokkal több a bér, mint 30 ropi. De a hidegbe ázni-fázni, tüdőgyulladást kapni marhára megéri...
Én is megjártam a két hónap közmunkát. Megalázó, és kiábrándító volt. Még szerencse hogy tavasszal "soroztak" be, így nem fagytam szét. A 4 órát azért ki lehetett bírni, de majdnem gerincsérvet kaptam a sok ásástól, meg egyszer majdnem széttéptek a kutyák, mert nekünk kellett leveleket hordani a senki földjén. Most viszont alig várom hogy alkalmazzanak 6, vagy 8 órában ahogy k*csög orbán óhajtja, mert inkább kint a placcon dögöljek meg, mint itthon éhen a 22800-ból!
Ja, és miért nem a nyugdíjsok 100-200 ezres "nyugdíjából", farag le a kormány? Sokszor kiakaszt mikor látom őket a pénztár előtt, hogy otthagynak 20 ezer forintokat felesleges dolgokra, mert unalmukban vásárolgatnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!