Nemi diszkrimináció álláskeresésnél?
Figyelt kérdés
a nők mindig panaszkodnak a diszkrimináció miatt, de fordítva tapasztalom. Sokszor ki van emelve, hogy csak nőt keresnek, vagy inkább hölgyet. Eladó nő, takarító nő, titkár nő és sorolhatnám. Sosincs kiemelve, hogy férfi, de nőnél igen. Ismerek olyan helyet ahol csak nőket alkalmaznak, tudástól függetlenül. Csak én látom ezt?2015. márc. 21. 16:08
11/18 anonim válasza:
"ja, ha férfi húzzon segédmunkásnak?"
Öcsém, téged nem azért nem vesznek fel, mert férfi vagy, max ezt mondják.
Komolyan, kb 10-ből 9 állást betölthetsz férfiként, de neked pont az álláskeresésnél a nemi diszkrimináció a bajod.
12/18 A kérdező kommentje:
Igen? Amikor azért nem vesznek fel (megindokolták), mert a cég női szépségeszközöket képvisel, pedig a munka maga férfiasabb, akkor az agyam elszáll. Sorolhatnám...
2015. márc. 22. 13:42
13/18 anonim válasza:
Pedig nem értem a problémád. Ha tudod, hogy nem vesznek fel, mert nőket keresnek akkor miért száll el az agyad? Engedd el azt a helyet, és keress olyan, ahol férfiakat keresnek. Nem túl bonyolult...
14/18 A kérdező kommentje:
ismét a kérdésnél lyukadunk ki....
Talán mert kevés van és ha külön lyelölik az segédmunka, fizikai munka féle?
2015. márc. 22. 22:01
15/18 anonim válasza:
"lyelölik"
És te igazgatónak szeretnél jelentkezni valahova?!
16/18 A kérdező kommentje:
hogy mi van? Persze, berényi miklós helyére pályázom a berényi kft-nél.
2015. márc. 23. 12:05
17/18 A kérdező kommentje:
Nah ismét csajt vettek fel helyettem. Megkerestem facebook on ki az, és mondta hogy igen, azért mert csaj. Új munkatársai is nők és nekik is volt döntésük. Elmondásuk szerint nőkkel szívesebben dolgoznak együtt....
2015. ápr. 15. 13:49
18/18 anonim válasza:
Én ezért már perre mennék, ha így nyíltan meg is mondják, pedig egyébként a munkát elvégezhetted volna. Ilyen nincsen, hogy ők szívesebben alkalmaznak, csak úgy. Ha emelni kell az más, de ilyen nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!