Szerintetek szegény az aki (lent)?
Ketten élnek kb 260-280 ezer ft-ból, albérletben, de mindig rendesen van fizetve a lakás, nincs 1 db számla elmaradásuk sem, van 3 telefon, internet, minden nap rendesen étkeznek ( friss pékáru, felvágott, zöldség, gyümölcs, ásványvíz, főtt étel ebédre, plusz joghurtok, müzli, nassolnivaló stb.) ruhákat kb 3 havonta vásárolnak maguknak, vagy ha épp kell egy új cipő vagy táska akkor megveszik, tele vannak márkás kozmetikai szerekkel, van autójuk, amit mondjuk ritkán használnak, de fenntartják, és van lakástakarékban már több millió forintjuk. Szórakozni minden hónapban elmennek, étterem, mozi, vagy valami buli. Idén is már külföldön voltak 4 napot telelni, és még nyáron is mennek valahova. Igaz készpénzünk amit nevezzünk félretett pénznek kb. csak ilyen 50 ezer körül mozog, amihez nem kell hozzányúlni soha, csak van. Hitel, gyerek nincs.
Szerintetek ilyen paraméterekkel szegény ma egy fiatal házaspár? Mert a legjobb barátnőmék így élnek, de mást sem hallgatok tőle, csak azt, hogy ők milyen szegények, és ebbe ő bele van betegedve stb. De látszik rajta, hogy ő ezt komolyan gondolja, nem csak mondja.
Mi még szerintem így sem élünk, mint ők, és nem érzem magam szegénynek.
Vagy tényleg szegény egy ilyen helyzetű pár?
mi 3-an (plusz egy kutya) élünk egy családi házban kevesebből, és jó ha évente kétszer tudunk magunknak új ruhát venni, de még így sem panaszkodunk, hogy szegények lennénk, mert vannak tőlünk jóval rosszabb helyzetben lévő emberek
szóval nem, nem számítanak szegénynek
Ez mióta szegény? Csak telhetetlen, és nyavalyog.
Én sem tartom magam szegénynek, pedig megtakarításom nincs túl sok, szórakozni nem tudok túl gyakran eljárni (vagyis bizonyos helyekre igen, de oda munka miatt kell mennem, tehát kikapcsolódni nem tudok, mert jegyzetelnem, figyelnem kell), az alapvető élelmiszerek mellett nassolni ritkán tudok, külföldi nyaraláson évek óta nem voltam, a kozmetikai szereimnél is kénytelen vagyok bizonyos dolgokról lemondani (pl. nem az 1500 Ft-os dezodort veszem, ami tényleg használ, hanem a 600 Ft-osat, ami nem ugyanolyan jól hat, sampont meg a kínaiból veszek, pedig valószínűleg jobb a drogériás középkategóriás), és mégsem tartom magam szegénynek. Ez kb. az átlagos szint most hazánkban. Amíg a számlákat ki tudom fizetni és rendesen tudok étkezni, és ha valamelyik alap ruhadarabom kiszakad, tudom pótolni, addig nem tartom magam szegénynek.
Szerintem havi 260-280 ezer Ft-ból kizárt, hogy olyan sok mindent megengedhessenek maguknak, amit leírtál. A kaja pl. nagyon sok pénzbe kerül, ha odafigyelnek az étkezésükre és még rendszeresen vesznek nasikat, gyümölcsöket is, főleg télen.
Az albérlet és a rezsi sem két fillér, na és a kocsi fenntartása sem, a márkás kozmetikai szerekről, a ruházkodásról, moziról, szórakozásról, terven kívüli ruhaneműkről már nem is beszélve. Azt ennyi pénzből nem lehet úgy kihozni, hogy közben százezreket tesznek félre telelésre, nyaralásra és még a bankszámlájukra is.
Valamit nem jól látsz kérdező, ehhez több havi bevétel kell, vagy valójában kevesebbet költenek és nem élnek ilyen "nagy lábon".
Hát akkor letagad a pénzükből, lehet többet keresnek, de ennyit szokott mondani pedig.
Kaját mondjuk nem pénzből vesznek, mert kapnak kb 30 ezer étkezésit, szóval gondolom kp-ból ahhoz már nem sokat kell tenni. Szórakozni meg külföldre meg tényleg járnak, mindig látom a fényképeket és saját szememmel látom, ha náluk vagyok, hogy új ruha, kozmetikai cuccok meg ilyenek, minden van, szóval nem hazudik.
Maximum akkor a bevételükből tagad le.
De hát albérletre rezsivel együtt fizetnek 60 ezret, szerintem 200-ból is ki lehet hozni havonta azt az életszívonalat ami nekik van, de nem tudom, én igyekszem kerülni a témát, bár felhozza magától is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!