Segítsekek! Hogy szerezzek munkát SOS? (próbálkozásaim lejjebb)
23 éves fiú vagyok,menyasszonyommal élünk albérletbe.Először is végignéztük az összes álláskereső oldalt,elkültük az önéletrajzomat vagy 20 helyre,nem hívtak vissza,elmentünk mindenfelé,ahol ki volt írva eladót felveszünk,leadtuk a telefonszámoma,nem hívtak vissza!Munkaközvetítő irodákba regisztráltunk,mondták,hívnak,ha van bármiyen munka,két napot voltam leltározni Decemberben,azóta semmi!Épitkezésen megkérdeztük az egyik munkást,mondta megkérdezi a főnööt,és visszahív,nemhívott,a Tesco-ba már az ötödik jelentkezési lapomat adjuk be minden ottjártunkkor,négy hónapja adtuk be az elsőt,nem hívnak vissza!Bármit elvállalok,kőműves a szakmám,az előző három(!) munkahelyemen nem fizettek ki rendesen,összegyüjtöttük az összes hírdetést,ami mellett telefonszám volt,rokonoknál felhívtuk,egyik sem tudott semmit sem mondani,mert segédmunkásra és kőművese kerestnk rá,de csak tavajiakat találtunk,ami már nem volt érvényes,de mi felhívtuk,hátha..nem sikerült...regisztráltam a munkanélkülibe,azt mondták,felhívnak,ha van valami munka van,azt is mondták,nézzük meg az ÁFSZ honlapját,nem hívtak,és a honlapon budapesti munka ABSZOLÚT nem volt egy sem!!!
Ahogy leesett a hó,kerestük a hólapátolást,sehol nem hirdették..el is olvadt..
Nekem csak egy normális munkahely kell,kapjam meg a minimálbért!Könyörgöm segítsetek,különben mehetünk az utcára..a menyasszonyom ugyanilyen szerencsétlen a munkaügyben!!HOVÁ mehetnék?????????Utcára kerülünk!!!
Nem, nem en voltam a linkelt "okoskodo" 84%-os, mellefogtal! Lathatod, hogy o ekezettel, mig en ekezet nelkul irok.
Hat tudod ha nekunk kint kulfoldon sikerult az eletunk, akkor termeszetesen ezt tudom tanacsolni.
Latom nagyon kiakarsz te is jutni, csak fogalmad nincs, hogy hogyan. Ertem, hogy nagyon merges es duhos vagy, de fogd vissza azert magadat, probald meg! Ezzel a stilussal nehez lesz kulfoldre kijutnod, akarmannyire is akarod.
Láttam már olyan hirdetést hogy idős ember mellé lehetett menni ápolonak, cserébe a szállást biztositották. Szoval esetleg ilyen hirdetést nézni hogy ha van még. De igy elég nehéz nektek segiteni, mert az itt lévők közül akinek van munkája az nem fog aggódni azért hogy másnak lesz-e, akinek meg nincs az meg saját magáért aggódik, szóval nehéz ez. Itthon tényleg nincs munka, unokatestvérem 2éve keres munkát sikertelenül.
Én még tanulok, de ha elvégeztem a szakmámat, és nem sikerül itthon elhelyezkednem akkor megyek külföldre dolgozni. Sajnos más lehetőség nem nagyon van a mi kis hazánkba.
ma 15:28
Ne haragudj,de kinek szólt a beszólásod?
A 14.24-nek(84%) vagy a 15.02-nek(85%)???
Mert én lennék a 15.02-es.
Én írtam,hogy sok embernek segítettem már,és nem csak a szám járt.Tudod tavaly bezártak egy gyárat ahol szinte csak a külföldi munkásokat küldték el a válságra hivatkozva.Sok magyar ott állt munka és pénz nélkül.Mert hiába kerestünk pénzt az szinte a szállásra ment el.Sokan voltak párok akik mindketten ott dolgoztak,és mindketten egy napon kerültek az utcára.Én is.Nekem csak azért volt "jobb" mert a párom nem ott dolgozott,és neki továbbra is megmaradt a jó állása,jó fizetéssel.Így az én fejem nem fájt,mert utána fél évig nem kaptam semmi melót.Sajnos mások sem.Aki tehette az ment Londonba hátha össze jön valami nekik.Voltak akik minket kértek meg,hogy engedjük meg,hogy nálunk lakjanak egy ideig amíg valami meló nem lesz..Megengedtük.Volt olyan is akinek mi adtunk pénzt,hogy haza tudjon menni...(rendes,és becsületes ember,aki állta a szavát,és visszautalta a kölcsönt)Volt olyan akinek srác akinek a párom segített munkát találni egy építkezésen..(a párom villanyszerelő,igaz még nem sok,de vannak már kialakuló kapcsolatai)
Szóval nekem nemcsak a szám jár,és igen szoktam gondolkodni..Pont ezért írom mindig azt,hogy Angliába az jöjjön dolgozni aki tud is angolul,és van egy bizonyos tőkéje a kezdéshez..A kezdet nagyon nehéz!Ha valakinek van biztos állása,biztos szállása annak már könnyebb! de idáig el is kell jutni...
Egyébként a belinkelt kérdésedre én nem írtam,így gondolom mégsem rám gondoltál..
Üdv.
kedves 85%(!!)-os, idézném neked az első mondatomat visszamenőleg:
"már megint az okoskodó 84%-os."
szóval kedves 85%(!!!)-os, hány százalékos vagy?
ez az egyik, a másik, hogy ha jól vettem ki a szavaidból, te is úgy gondolod, hogy hülyeség külföldre kimenni nyelvtudás és komolyabb szakma nélkül, meg amúgy sincs kint annyi meló mint itt hiszik sokan. Ha ezt mondtad, akkor mint olvashattad, én is ezt írtam. hm?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!