Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki azt állítja a lottó nem...

Aki azt állítja a lottó nem kamu ezt hogyan magyarázza?

Figyelt kérdés
A heti számok kézi húzásnál a következők (skandináv lottó) : 2, 4, 24, 28, 29, 30, 31. 35 számból 4 egymást követő számot sikerült kihúzni. Számomra hihetetlen!
2014. ápr. 5. 15:58
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Nekem van igazam!

Akkor lejeb viszem a témát egy kicsit dedós szintre!

Van egy gyümölcskosarad amiben van: 10 alma, 5 narancs, 3 citrom, 2 kiwi. Csukott szemmel ebből ki kell venned 10-et akkor valószínűséged szerint milyen gyümölcsöd lesz a több ?

Minden bizonnyal az alma!!! Nem mondom, hogy matematikailag lehetetlen, hogy csak kiwid meg narancsod legyen, hanem pusztán a valószínűségről beszélek. Vigyázz mélyebb vizekre evezünk visszatérünk a számokhoz.

Megnéztem a hatoslottó utolsó 50 húzását amiben 23 két egymás melletti szám szerepelt és 3 egymást követő szám!

Abban igazad van, hogy nem tudnám szépen levezetve kiszámolni a valószínűségét amire megkértél, de hála égnek nem csak engem foglalkoztat ez a téma és megtette ezt más. Figyeld szépen : ""A most kapott számokat is lefordíthatjuk érthetőbb formára. Visszafelé haladva: kicsit több mint öt húzásból egyszer találhatunk szomszédos nyerőszámokat. Kb. 130 húzásonként előfordulhat egymás melletti három nyerőszám, azaz időben 2-3 évente. Kb. 100 egyszer találkozhatunk egymást követő négy nyerőszámmal, és 10000-NÉL TÖBB ÉV (!) szükséges ahhoz, hogy egymás utáni öt nyerőszámot lássunk.

Ezt a linkből másoltam csak neked, mert gondolom nem nézted meg, de szépen matematikai képlettel le van vezetve.

Tehát: Mi az, hogy ugyan annyi esélye lehet minden számsornak vagy húzásnak ?

2014. ápr. 7. 19:27
 32/46 A kérdező kommentje:

" Kb. 100 Évente egyszer találkozhatunk egymást követő négy nyerőszámmal"

Kimaradt az évente szó így értelmes a mondat

2014. ápr. 7. 19:30
 33/46 anonim ***** válasza:

A példád rossz - ebből is látszik, hogy mennyire nem értesz még általános iskolás szinten sem a matematikához.

Azt is megmondom neked miért rossz. A lottószám-húzásnál ha én kihúzom az 5-ös számot az semmilyen szinten nincs befolyással arra, hogy mi lesz a következő kihúzott szám (csupán annyiba, hogy az 5-ös már nem lehet). Továbbá mivel a golyók totálisan tök egyformák, így 1:35 az esélye annak, hogy kihúzok egy adott számot. Mindnek annyi az első húzásnál (majd 1:34 a másodiknál és így tovább, a lényeg, hogy azonosak az esélyek).

A te példád azért rossz, mivel nem azonos számúak a gyümölcsök, illetve nem is egyformák, továbbá ha én kihúzok egy kiwit akkor egyel kevesebb kiwi lesz a tálban, ez viszont már befolyásolja az eredményt.

Érted? (tudom, hogy nem, de legalább leírtam).

Azt, hogy nem tudod kiszámolni kb. a kérdés kiírásakor is tudtam, nem volt túl nehéz felmérni az értelmi szintedet a 2. kommented után.

Ami pedig az idézetedet illeti:

A cikk írója pont olyan hülye a matematikához, mint te. A legalapvetőbb általános iskola 7. osztályos hibába esik az érvelésénél: Nem veszi azt a pofon egyszerű tényt figyelembe, hogy a kihúzott számok egymásra nincsenek hatással! Tehát élből baromság az az állítása, hogy ez és ez a kombináció / egymás melletti szám hány naponta/hetente/évente fordulhat elő!

Tömören, pont olyan hülye, mint te.

Egy forrás nem attól lesz autentikus, hogy azt írja, amit te hallani akarsz, hanem attól, hogy értelme van és hibátlanul le van vezetve.

És visszajutottunk oda, hogy a legnagyobb baj az összeesküvés elmélet gyártókkal, hogy mivel hülyék és tanulatlanok, ezért nem tudják megkülönböztetni az autentikus forrásokat az átveréstől, a bullshittől és a hülye társaik zagyvaságaitól. Te most ebbe futottál bele...

2014. ápr. 7. 19:38
 34/46 A kérdező kommentje:

Értem, hogyne értem azért nem vagyok agyhalott. Lehet rossz forráson alapoztam, elhittem amit írt, mert hitelesnek tűnt, de akkor is kamu a lottó még sok sok más érv van.

Rendszerváltál előtt több volt a telitalálat pedig kevesebben játszottak.

A lottónyertesek eltűnnek, mint a szürkeszamár a ködben miközben Amerikában ünneplik őket pedig ott se jobb a közbiztonság másrészt több milliárdból nehogy ne tudjam már magam megvédeni. Oké nem akarja a nyilvánosságot.

Kiindulok magamból megnyerem a lottót (kisebb városban élek ) elhúzok a szűk családi körrel külföldre a rokonaim akik itt maradtak felmondanak a munkahelyükön és elindítanak egy vállalkozást. Ez senkinek nem tűnne fel ? Nem vernék nagydobra csak azt, hogy az egyik celebnek elütötték a kutyáját?

A legfőbb: A szerencsejáték állami tulajdon- magáért beszél....

2014. ápr. 7. 19:53
 35/46 anonim ***** válasza:

" még sok sok más érv van."

Hallgatjuk őket szépen sorba

"Rendszerváltál előtt több volt a telitalálat pedig kevesebben játszottak. "

Ezt csak úgy mondod vagy alá is tudod támasztani valamiféle statisztikával?

"A lottónyertesek eltűnnek, mint a szürkeszamár a ködben miközben Amerikában ünneplik őket "

Ez nem érv se pro se kontra. Az USA egy más kultúra. Ott csak akkor veheted át a nyereményed, ha vállalod a közszereplést. Itthon a nyertesre van bízva a döntés.

Amúgy én ismerek személyesen (illetve már nem, mert pár éve meghalt) ötös lottó nyertest. Nyert, elköltözött, megszakította a kapcsolatot szinte mindenkivel a "régi" életéből és csak a nagyon közeli baráti köre tudta, hogy nyert. Szvsz még a családjából is csak a szűk család tudta. Ahol meg új helyre költözött senkinek nem volt fura, hogy a 100M-s házakból egyel több vagy kevesebb van.

"A legfőbb: A szerencsejáték állami tulajdon- magáért beszél...."

Ez non-szensz. És? A Szerencsejáték ZRT. toronymagasan nyereséges. Lehet, hogy te azt hiszed, hogy egy 1 mrd forintos lottó ötös hűűűű de mekkora összeg. Ehhez képest a SZJZRT. tavalyi bevétele 213 MRD forint volt - ebből 113 MRD forintot fizettek ki nyereményként. A működési költségei tulajdonképpen minimálisak. Szerinted ezek után érdekli őket az az 1-2-3 mrd forintos lottó ötös évente 2x annyira, hogy kockáztassák a 100 mrd-ot hozó üzletet? Szerintem nem...

2014. ápr. 7. 20:08
 36/46 A kérdező kommentje:
Persze leakarják húzni az emberről már a szaros gatyát is, de kifizetnek egy hézköznapi embernek akár 5-6 milliádot. Meg van annak a helye hidd el. Valamilyen állami tulajdonú cégnek az éves prémium fizetése. Az is erős gyanúm, hogy a fő fejes nem is épp magyar hanem egy nagyorrú szakálas emberke, de ez lényegtelen is. Az a baj, hogy pofátlanul az emberektől önként kicsalják a pénzt a reménység hitében. Azt is hagyjuk, hogy ismertem meg hallottam nyertesről. jó fedősztori aki gyorsan elakar tűnni, mert valami olyanba mászott bele maffia stb. én is ezt kamuznám.
2014. ápr. 7. 20:23
 37/46 anonim ***** válasza:

Valószínűleg egy 67 éves nyugdíjas kertész bácsika a maffia elől menekült odébb BP. egyik városrészéből a másikba - teljesen valószínű.

Hála istennek, hogy te mit hiszel ill. mit nem annak nincs nagy jelentősége. Hiheted nyugodtan, hogy lenyúlják a "nagy orrúak", attól még nem lesz így. Ha másért nem, mert napról napra előkerülnek a nyertesek a privát banki szektorban, az ingatlanbizniszben és még 100+1 helyen. Csak felétek a tyúkxaros tanyán nem járnak, mert nincs miért. Gondolom úrhajó sincs felétek sok, még sem vitatod az űrhajózás tényét (bár lassan már ezt is kinézem belőled...)

2014. ápr. 7. 20:28
 38/46 A kérdező kommentje:
Te meg hitegetheted magad azzal, hogy nyersz a lottó, vedd nyugodtan hétről hétre ezzel gazdagítva pár emberkét. Én inkább félreteszem az erre szánt pénzt és 10 év múlva elmehetek egy álomnyaralásra, te meg remegő kézzel tartod a kezedbe a szelvényt és hétről hétre feleslegesen kidobod azt a pénzt amiért megdolgoztál amiből már alapból lenyúltak egy csomót. Jóó álmodozást egyszer lehet te is egy tündérmese főszereplője leszel. Bár én szerintem nincsenek tündérek, de te gondolom ebben is hiszel.
2014. ápr. 7. 20:34
 39/46 anonim ***** válasza:
Hm, most, hogy mondod pazarlok egy kis pénzt és veszek holnap egy lottót :-)
2014. ápr. 7. 20:37
 40/46 anonim ***** válasza:

Istenem :-)

Szóval a matekot, mint érvet már kilőtték, most már jön a zsidózás meg a feltételezések.

"Meg van annak a helye hidd el. Valamilyen állami tulajdonú cégnek az éves prémium fizetése."

Kezdődik az összeesküvés-ELMÉLET. Mert ugye az igazság fáj (az, hogy tényleg megnyerhető a lottó-ötös, és hogy nem ÉN nyertem). Inkább valamelyik állami vezető prémiuma lesz.

Az most tökmindegy, hogy az előtted lévő leírta, hogy mennyire nyereséges cégről van szó, akinek a legjobb reklám az, ha megnyerik a telitalálatot. Még a motiváció is a mellett szól, hogy megnyerjék. A cég nyeresége nem a nyeremények elsumákolásából van, hanem abból, hogy a befizetéseknek csak egy szűk részét (szerencsejátékonként változó, 16-40% között) fizetnek ki eleve nyereményként.

"Az is erős gyanúm, hogy a fő fejes nem is épp magyar hanem egy nagyorrú szakálas emberke,"

Nem is burkolt zsidózás. Mert nyilván magyar ember nem tenne rosszat a hazánkban, ehhez minimum egy zsidó fejes kell!

" de ez lényegtelen is."

Ha az lenne megtartottad volna magadnak ezt a baromságot. De neked nyilván nem az, meg akartad osztani velünk. Legalább magadnak ne hazudj!

"Az a baj, hogy pofátlanul az emberektől önként kicsalják a pénzt a reménység hitében."

Hát belőlem pl még senki sem csalt ki pénzt lottóra... Ha viszont reménykedni szeretnék, akkor akár lottóznék is. (Igen, erről szól a lottó: kicsi nyerési eséllyel nyerhetsz sokat. Befektetésnek pocsék, de ha reménykedni akarsz akkor azt kapod - tehát a célra megfelelő.)

"Azt is hagyjuk, hogy ismertem meg hallottam nyertesről. jó fedősztori aki gyorsan elakar tűnni, mert valami olyanba mászott bele maffia stb. én is ezt kamuznám."

Az apósomék a jokert nem találták el valamelyik lottón kb 20 éve (tehát majdnem telitalálatosuk volt). Házat vettek belőle. Nem a maffia elől menekültek. Persze tudom, nem is telitalálat, nem is ötöslottó, illetve nem te nyertél csak "hallottad valakitől", különben is: azt mondok amit akarok te meg azt hiszel el amit akarsz.

(Utolsó érv, bár aki nem akar hinni annak úgyis mindegy:

mindkét ismertebb magyar pénzügyi tanácsadó blogon van arról szó, hogy a blogger találkozott már lottóötös nyertessel. Az egyik 5-tel (!!), kollégája 3-mal. Tudom, ki is találhatják ezt, hogy hitelesebbnek tűnjenek. Vagy csak valamelyik maffiózó akarta tisztára mosni a pénzét. ;))

2014. ápr. 8. 05:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!