Villanyszámlámat hogy fizessem ki?
Megkaptuk az éves elszámoló számlát. 140 ezer. Eddig is fizettünk 18 ezret havonta. Ez nagyon sok. Kértük a részletfizetést, amit először elutasítottak, majd fellebbeztünk, aztán megkaptuk 4 részletre. Hiába írtuk meg, hogy 3 gyerekünk van, férjem alkalmi munkából keres havi kb. 30-40 ezreket, én minimál bért kaptam eddig...Most pedig már én is munkanélküli vagyok, mivel lejárt a szerződésem. Nem hosszabbítottak, mert nincs munka a cégnél sem. Sőt a környéken sincs semmi lehetőség. Aztán a számlánkat is megemelték havi 30 ezerre. Fogalmam sincs, miből tudnám fizetni..
Az önkörmányzathoz is fordultunk, de csak egyszeri minimális segítséget tudtak nyújtani.
Milyen lehetőség van még? Van valakinek valami ötlete?
Már miért ne érdekelne....
Nagyon is érdekel...
Csak jelenleg nem vagyok olyan helyzetbe, hogy tovább lépjek. Nincs miből. Örülök, ha ki tudom fizetni, hogy hogyan, az még rejtély.
Egyszerű dolog amit kipróbálhatsz és nem kerül semmibe: Mindent kikapcsolsz és megnézed hogy forog-e az óra. (Ha igen, akkor kikapcsolod a biztosítétokat is és úgyis megnézed). Ha még úgyis forog, akkor valami baj és már tutira meg kell nézesd szerelővel. Az is csak egyszeri díj és remélhetőleg megcsinálja minthogy továbbra is kidobd a pénzed az ablakon.
Szintén egyszerű, de már pici kiadás: Veszel egy fogyasztásmérőt. LIDL-ben épp a múlt héten volt akciós, csak 2700 Ft, átlagban olyan 4000 körül megkapod bárhol. Bedugod a konnektorba és azon keresztül kapcsolod rá a fogyasztót. Kiírja a pillanatnyi fogyasztást valamint beállítás után a Ft értéket is hogy mennyibe kerül neked az adott fogyasztó. Pár órás vagy 1 napos működés után a havi és évi adatokat is leolvashatod. Szépen végigmész vele a házon (mindenhol 1 napig rajtahagyod), mindent felírsz 1 táblázatba és már meg is lesz az a ludas fogyasztó ami a legtöbbet "eszi" illetve meg fogod látni hol tudnál a legtöbbet spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!