Hogy fizessem be az 1 Ft-ról szóló csekket?
Figyelt kérdés
A Telenor küldte ki, fizetési határidőt megjelölve! Az összeg 0,62 Ft késedelmi kamat lenne. Ez van a számlán tétel megnevezésénél. Szerintetek normálisak? És persze ezt is késedelmi kamat alá teszik, ha nem fizetem be. De ebben az esetben még 5 Ft-ot sem tudok kifizetni a postán, mert az 1-t 0-ra kerekítik. És kiküldik a csekket...2010. aug. 24. 19:16
1/9 anonim válasza:
aztacurva sztem hívd fel őket..ezek hülyék!!!
2/9 margoz válasza:
Várd meg a büntetést is,aztán fénymásold le,ha késöbb nagyon rossz napod lesz csak elö veszed,és mindig röhögsz egy jót.
3/9 anonim válasza:
Fel ne hívd, az sokkal többe kerül. Hagyd csak, hadd gyűljön a késedelmi kamat. Esetleg egy e-mailben (az ingyen van) kérdezd meg tőlük, hogy normálisak-e postán többszáz Forintért kiküldeni egy 1 Ft-ról szóló csekket... Ha ki akarod fizetni, netbankon át tudsz utalni akár 1 Ft-ot is, vagy várd meg, amíg legalább 5 Ft lesz az összeg, és akkor fizesd be. :)
4/9 anonim válasza:
Elballagsz a postára és befizeted. Ha több csekked is van akkor attól függően, hogy hogyan jön ki a végösszeg kerekítenek vagy le vagy fel. Befizetheted a csekket úgy is, hogy nincs több csekked. Ebben az esetben fizetni nem kell semmit, a posta 1 Ft hiányként számolja el a csekk összeget. A csekkeket biztosan számítógépes programmal állítják elő, a gép pedig nem mérlegel, hogy a dolog megéri vagy sem. (A levél illetve maga a csekk előállítása is jóval többe kerül ennél.)
5/9 anonim válasza:
A jelenlegi pénzügyi törvények szerint, 5 ft alatti tartozást nem követelhetnek. :)
De szerintem nyugodtan vidd be postára, add fel a csekket, ott nem kérnek el pénzt,hiszen nincs egy forint a kerekítés szabályai szerint pedig ez nullára jön ki.Sőt! Ln e helyedbe egyenesen a telenorhoz vinném be :)))
6/9 anonim válasza:
Vigyél a postára fényképezőgépet és örökítsd meg az a bizonyos arcot:))))
7/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van, be fogom fizetni (illetve elviszem a postára), hagy röhögjenek ott is egy jót. Előtte még beviszem a Telenorhoz, mert ott már nagyon ismernek. Nagyon megkárosítottak több alkalommal is, és azt mondták itt nálunk a boltjukban, hogy ne hagyjam annyiban. ( Nem is hagytam. Kaptam jóváírást is.) Úgyhogy még nekik megmutatom.
2010. aug. 24. 19:37
8/9 anonim válasza:
Én ELO angolt rendeltem 1994 körül, rendsteresen fizettem a leckéket csekken. A végén 0 (nulla) forintosat küldtek. Bementem vele a postára. Kiröhögtek. :D
9/9 anonim válasza:
Ne fizesd be, kár lenne szétvagdosni ezt a gyönyörű példányt. Kereteztesd be, tedd ki a falra, és mutogasd az arra járóknak 20 forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!