Villanyszámlámat hogy fizessem ki?
Megkaptuk az éves elszámoló számlát. 140 ezer. Eddig is fizettünk 18 ezret havonta. Ez nagyon sok. Kértük a részletfizetést, amit először elutasítottak, majd fellebbeztünk, aztán megkaptuk 4 részletre. Hiába írtuk meg, hogy 3 gyerekünk van, férjem alkalmi munkából keres havi kb. 30-40 ezreket, én minimál bért kaptam eddig...Most pedig már én is munkanélküli vagyok, mivel lejárt a szerződésem. Nem hosszabbítottak, mert nincs munka a cégnél sem. Sőt a környéken sincs semmi lehetőség. Aztán a számlánkat is megemelték havi 30 ezerre. Fogalmam sincs, miből tudnám fizetni..
Az önkörmányzathoz is fordultunk, de csak egyszeri minimális segítséget tudtak nyújtani.
Milyen lehetőség van még? Van valakinek valami ötlete?
Tényleg hihetetlenül magas villanyszámla...
Ha nem engedélyezik a több részletet, akkor is fizessetek kisebb összegeket rendszeresen. Így talán nem kötik ki.
Így utólag nehéz tanácsot adni.Ötlet?Semmi.Amit tudtatok megtettetek, de pénzt nem adnak sajnos sehol.
Csak kölcsön.
De ha átlagot számolunk az majdnem 30000 havonta. Ez rengeteg fogyasztás!!!!
Kissé fogjátok magatokat vissza, mert ezt " normális2 ember se bírja.
Ütős ez a villanyszámla. Nekünk "csúcs" időszakokban szokott 15-20 lenni, de 6-an élünk egy fedél alatt, 4 TV, világítás, tűzhely, vízmelegítő, hűtő, fagyasztó, 3 számítógép, miegymás.
Ha spórolnunk kellene, akkor elég könyen megfelezhetnénk ezt az összeget is. Nektek hogy sikerült ekkora számlát összehozni? :O
Kösz a válaszokat. Nem lettem okosabb....
Az igazság az, hogy valószínüleg valami gond van, de a szerelő is nagyon drága, ha a villanyórát meg akarjuk vizsgáltatni, és kiderül, hogy mégsem rossz, az is 22 ezerbe kerülne. Szóval nem tudunk lépni, mert csak még több lenne a kifizetni való.
Azoknak, akik azt tanácsolták, hogy spóroljunk: Nem kell kioktatni, mert igyekszünk spórolni, és mégis ez van. Ez már nem a mi hibánk lehet, valami nagyon nem jól működik. És egyébként is arra lettem volna kiváncsi, hogy ezt hogyan lehetne fizetni nekünk.
Egyébként naponta ellenőrzöm, és napi 20-21 kwh megy el. De nem tudom hova.....
Sajnos sok egyebet nem tudtok csinálni, maximum kerestek egy alapítványt, ha létezik ilyen. A legjobb az lenne, ha kapnátok munkát, de tudom, hogy ez ma szinte lehetetlen.
Az egyetlen dolog valóban az, hogy valahogy megpróbáljátok csökkenteni a számlát, és utánajárni, hogy mi zabálja az áramot, mert amit elhasználtok (hiába fölöslegesen), azt ki kell fizetni. Azért meglepődtem, hogy ilyen helyzetben sem érdekel különösebben, hogy hová folyik el az a rengeteg áram (pénz), hanem hagyod tovább "ketyegni" a számlát. Így rövid távon spórolsz egy kisebb összeget, de hosszú távon több százezret szórsz el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!