Igaz lehet, hogy a luxus nem feltétlen anyagi vonzatú, hanem egy életérzés is lehet?
A barátnőmékhez költöztem, és egészen apró még csak nem is anyagi szintű változtatásokkal (pl világítástechnika) hangulatosabbá tettem az egész házat, kertet.
Jól sejtem, hogy közepes anyagi ráfordítással ez a hatás fokozható addig, amíg nem jön létre egy stílusos szinte mini palota?
Mert az egész igényesség kérdése.
Elhiszem. De ha az ember végiggondolja, nem lehetetlen hasonlót alkotni.
Az utolsó képen nem napkollektor, hanem napelem van. 100 e forint egy panel. 10 panel már kiszolgál egy kisebb háztartást! 1 millió + az akkuk, töltésvezérlő, vezetékek, állvány, számoljunk 1,5 millióval, ez egy kisebb autó ára.
Cserébe nincs villanyszámla.
Nem kell megvenni az egész rendszert, úgy is megy szerintem, hogy veszek 1-et, amiről megy a világítás, aztán még 1-et még 1-et még 1-et, és 1-2 év alatt már az indukciós főzőlapot is be lehet róla indítani (2kw 10 panel + az akkus buffer)
A nagyon jó dolgokhoz sok pénz kell, de azért lehet okoskodni. Mi a lakásunkat csináltuk meg szépen. A vásárban vettünk antik régi bútorokat, amiket nő létemre magam újítottam fel. Nagyon jól néznek ki, ilyen felújatott bútorokat lehet venni, kb 10x-es áron....
A falra nem matricát vettem, hanem saját kezűleg festettem. Senki sem mondaná meg, hogy kézzel készítettem, annyira szabályos. A párom is nagyon ügyeskező, maga csempézte ki a lakást, illetve ő festett.
A használt ruhákról nem vagy túl jó véleménnyel, nos én másként látom, mert nekem csak olyan ruhám van.
Csinosan öltözködöm, mindig kérdezik, hogy hol vásárolok, és ledöbbennek ha mondom, hol is. :) Minőségi dolgokat találni, nem rég találtam a páromnak egy nagyon szép Zara szövetkabátot, aminek a piaci értéke kb 50.000 Ft, én ezt 2.800 ft-ért turiztam. Nekem is több márkás cuccom van, egytől eggyik igényes darab. Háztartási dolgokat is találok: függönyök, gyönyörű ágyneműk, terítők, dísztárgyak, stb. Nagyon sok ilyen dolgom van konkrétan piti pénzért.
Az étellel is sokat lehet spórolni, ezért nem menüzünk, hanem én főzök. Mi nem járunk KFC-be, magam megcsinálom a finom fűszeres bundás csirkét, amiben legalább tudom mi van!
Az az érdekes, hogy a párom és én is diplomás, jó fizetéssel rendelkező emberek vagyunk, de mi hosszú távon gondolkodunk, és figyelünk a költekezésünkre.
Ha odafigyelsz lehet jó körülmények között élni, és nem felesleges luxuscikkeket megvenni. Én úgy vagyok vele, ha most jobban figyelek a kiadásokra, később több pénzem lesz, a pénzem inkább kamatoztatom. Ugyanilyen felfogású a párom, aki már 15 évesen lakastakarékszámlát között, 21 évesen el kezdett dolgozni egy jó helyen, ügyelt a pénzre, és 25 évesen önerőból egy (nem új) téglalkást vett, amit közösen újítottunk fel.
Már tettél fel ezzel kapcsolatban kérdést.
Nem tudom, mennyi idős lehetsz, de nekem olyan tizenévesnek tűnsz (legfeljebb 20-as évek eleje).
Stílusos minipalota mert lecserélted a lámpákat?
Jajj.
A belinkelt fürdőszobafelszerelésnek járj már utána, mennyibe kerül...
Dolgozol te egyáltalán?
Adsz bele a közösbe, rezsibe és mellette van elegendő megtakarításod is?
Nem tartasz fent házat, csak "szépítgeted" az aktuális partnered szüleinek otthonát és nyomatod ezt a felsőbbrendű szöveget... hát erre azt tudom mondani, hogy majd akkor vitassuk meg ezt az igényességi kérdést, ha már le tudsz tenni valamit az asztalra... addig talán nem más környezetét, más igényességét kellene "csiszolgatni", meg a finomság álarca mögé bújtatva fikázni- csináld a magadét, linkeld be azt a képet és majd akkor meglátjuk.
Valahol borzasztó irritáló lehet, ha egy vadidegen beköltözik és osztja az észt a szülőknek...
(mondom mindezt úgy, hogy a saját portámat alakítom a saját ízlésem és pénztárcám szerint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!