Van olyan bankszámla amit egy 15 éves nyithat és nem kell feltétlen hozzá szülői engedély?
14 éves kor felett bankszámlát a legtöbb helyen egyedül is nyithatsz.
Én csak az Erstét tudom, mert ott nyitottam 16 évesen néhány éve.
Nem kell semmi extra, csak diákigazolvány hozzá.
Én nyitni fogok számlát hogy tudjak rendelni az E-bay-ról. De igazság szerint szerintem tiltani kéne a bankoknak hogy 18 év alatt engedjék. Ugyanis úgy vágják át szegény gyerekeket ahogy akarják.
Én is ettől félek.
De hol vágnának át? Higgy nekem mikor azt mondom, hogy ez csak egy alaptalan, nem racionális félelem a részedről.
Bemész a fiókba, számot húzol. Odaengednek az ügyintézőhöz, akinek elmondod hogy a bankjuk által kínált diákszámlát szeretnéd megnyitni. Fél-1 óra alatt kitöltitek a dolgokat és kész. A számlád már aznap aktív a neten (tehát akár aznap rendelhetsz vele az E-bayről), a kártyát meg megkapod 1-3 héten belül.
Az átvágástól egy másik ok miatt se félj:
A magyar felnőttek többsége legalább olyan ostoba és idióta az alapvetőbb banki pénzügyek ismeretében, mint a "gyerekek". Semmivel nem tudsz többet vagy kevesebbet a banki dolgokról egy átlag 30 évesnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!