Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi most a legjobban fizető...

Mi most a legjobban fizető állás, amihez nem feltétlen kell felsőoktatási diploma?

Figyelt kérdés
Nem hiszem el, hogy csak egyetem és főiskola elvégzésével lehet valakiből normálisan (többi országhoz képest) kereső ember. Tuti van valami kiskapu, csak lehet hogy elég eszesnek kell lenni hozzá. Ki mit gondol erről?

2014. febr. 10. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Még csak hihetetlenül eszesnek sem kell lenni. Egy keresett szakmával is jól lehet keresni, ha Te vagy a legjobb vízvezetékszerelő és a városban rajtad kívül kevesen vannak - és rosszul dolgoznak, akkor máris meg tudod szedni magad.

A műszaki irányok középfokon is elég jók, bár pályakezdőként mindenhol nehéz. Meg egyesekhez kezdőtőke sem árt.

2014. febr. 10. 21:28
 2/9 tetro ***** válasza:
0%
menj el reklámfilm producernek
2014. febr. 10. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Pilóta. Nem kell hozzá diploma, mégis sok száz ezret keresnek Magyarországon is.

Programozás. Nem a papír a fontos, hanem, hogy mennyire vagy jó. Sok száz ezres fizu simán.

Politikus. Nem árt a diploma, de nincs előírva, hogy kötelező. Pár száz ezertől több száz millióig kereshetnek (lsd Simon Gábor, MSZP versenyzője).

Élsportoló. A versenyek díjazása is egészen kiváló, de a szponzori pénzek talán a legnagyobb zsozsó a politikus mellett.

Énekes/előadó. Szombatonként 3 óra munkával 100-150 ezret keresni? Mennyi is az egy hónapban? 12 óráért 400-600 ezer..

stb stb

2014. febr. 10. 21:30
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi, ezen már én is gondolkoztam, mármint hogy nem a papír fontos, hanem a tudás, de sok helyen előbb a papírt kérik. Pl az Audi már a reklámban is azt mondja hogy "felsőoktatási végzettségű embereket keresünk", és nem azt hogy xy szakra keresünk embereket :(
2014. febr. 10. 21:52
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván ne mérnökmunkát akarj papír nélkül csinálni.. adtam elég példát.
2014. febr. 10. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:

#3 Válaszai elég jók voltak. Nyilván azok pontozták le akik a felsorolt munkák egyikét végzik diplomával... :)

Ilyenen kár besértődni, mert mindenki a saját szerencséjének kovácsa.

Saját sztorim: amihez én elvégeztem egy iskolát, drága pénzért, azt másik képesítése nélkül csinálják évek óta, miattunk nehéz ebben a szakmában állást találni az újaknak. (bérszámfejtő)

2014. febr. 11. 07:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Én programozó vagyok, van diplomám, de nagyon sok kollégámnak nincsen, és egyáltalán nem azon múlik a siker, hogy van-e diplomája az illetőnek. Diploma nélkül nyilván nehezebb a kezdet, ennek ellenére én utólag azt látom, hogy jobban jártam volna, ha 3-4 évet inkább dolgozok diploma szerzés helyet.
2014. febr. 11. 10:12
 8/9 A kérdező kommentje:
utolsó: Milyen programozó vagy? Személyi számítógépi, vagy valami egyébb, pl CNC vagy ilyesmi?
2014. febr. 11. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerver :-)
2014. febr. 12. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!