Úgy követelhet rajtam egy cég tanfolyamdíjat, hogy soha részt nem vettem egy órán sem?
A szóban kötött szerződések érvényesek - ha bizonyíthatóak. Amikor te rábólintottál a tanfolyamra azt nyilván rögzítették vagy te aláírtál valamit.
Ez esetben teljesen mindegy, hogy részt vettél-e rajta vagy sem. A cég megtartotta, neked meg volt a lehetőség, hogy elmenj rá.
Amikor lemondtad, azt nyilván nem rögzítették (te sem...), ezért simán letagadják és kész.
Úgyhogy most jön az, ami még nem volt:
Ajánlott tértivevényes levélben leírod a történeted, 2 példányban, egyiket elküldöd ajánlva, tértivevénnyel, másikat elteszed magadnak.
De ha már végrehajtónál van az ügy, akkor egyértelmű, hogy lehúztak, nem sok esélyét látom a dolognak, de egy próbát megér.
A jövőre nézve pedig:
CSAKIS ÍRÁSBAN intézünk mindent, mert annak nyoma van.
Hát azért nem egészen, szépen kapna tőlem ez a cég lovét. Egyértelmüen csakis arról van szó, hogy pénzt sajtoljanak ki belőle a semmiért, minden lépésük ezt igazolja.
Jelentsd fel őket, erre való a rendőrség és nem kell parázni, egyrészt egy állitás egy tagadás lesz az eredmény, másrészt ha ezen a vonalon nyomul a cég minden bizonnyal nem te vagy az egyetlen akivel ezt szeretnék megcsinálni.
Te abszolút jóhiszemű voltál, még az elölegről is lemondtál, ennyi legyen nekik elég, több nem jár.
'Bizonyítsák be ha tudják, hogy voltam tsnfolyamon"
Értsd meg, hogy senkit nem érdekel, hogy te voltál-e tanfolyamon vagy sem. JELENTKEZTÉL RÁ. Az, hogy nem mentél el magánügy. Neked azt kéne tudnod bebizonyítani, hogy LEMONDTAD még a megkezdés előtt!
"írjam le levélben és én le is írtam"
Ajánlva, tértivevényesen? Feladóvevény megvan? Eredeti példány megvan? Mert ha nincs akkor ez annyi, mint halottnak a csók. Ha megvan az jó, mert akkor van sanszod.
r3d4me
Ez az ügy a rendőrséget a legkevésbé sem érinti, ugyanis nem történ bűncselekmény. Ez egy polgári ügy.
Biztos lehetsz benne hogy ez bűncselekmény. Még annak a szerepe is inog aki ezt kiadja végrehajtásra minden ellenőrzés nélkül, sőt, talán az övé inog a legjobban. És biztos lehetsz benne hogy ezt nagyüzemben csinálják, igy el is dőlt a dolog ki itt a jó- és ki a rosszindulatú fél.
Már ott eldől a vita, hogyan kezdödött a kapcsolat: ki ment a másikhoz?
A lényeg, hogy aláírtál bármit is?
Mi történt akkor, amikor az előleget kifizetted?
Én nemrég vettem részt egy tanfolyamon egy oktatási központban. És ott konkrétan elmondták, de még a szerződésben is benne volt, hogy ha aláírtuk a szerződést, akkor teljesen mindegy, hogy ott voltunk tanfolyamon vagy sem, a tanfolyam díját ki kell fizetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!