Vaterán ha átvertek mit tehetek?
1. Próbáld elérni a vevőt. Írj neki mail-t, próbálkozz legalább kétszer, ha megvan a száma, akkor próbáld hívni is. Ha nem reagál, akkor valószínűleg tényleg átverés van. Ha reagál, kérdezd meg, hogy mikor utalt, vagy mikor fog utalni, stb.
2. Ha tisztázódott, hogy átvert, akkor adj neki negatív minősítést, és írd csak nyugodtan oda, hogy mi történt. Ez legalább arra jó, hogy másokat figyelmeztetsz vele, hidd el, sokan megnézik az értékelést.
3. Tanulság: amíg meg nem jön a pénz, ne adj postára semmit. Akinek sürgős, az járjon utána korábban.
Remélem, tanultál az esetből : addig semmit nem postázok, míg meg nem érkezik a bankszámlámra a pénz!!!
Nem szabad elfogadni, hogy emailben azt írja "most utaltam át" vagy hasonló szöveg...
Az a biztos, ha látod!
Én Vevőként mindig azt csinálom, hogy a NetBank átutalásról készítek egy képet és azt elküldöm emailben az Eladónak, hogy lássa az átutalás dátumát, összegét, bankszámlaszámokat, átutalás azonosítószámát.
Hiába látják az Eladók, hogy becsülettel átutaltam az összeget, mégis mindegyik megvárja, míg megérkezzen a pénz a számlájukra (nagyon helyesen!).
Nem kell bevenni a "nagyon sürgős" dumát sem...
Ha eddig ráért neki, akkor 1-2 napot még kibír a cucc nélkül! (Ha nagyon sürgős neki, akkor fizessen be személyesen egy bankfiókban, akkor 2 percen belül a számládon a pénz, még aznap postázhatod neki.)
Még annyit tudsz csinálni, hogy tudod a Vevő nevét, címét, ide személyesen elmehetsz és kérheted a pénzed tőle, ha hétfőn sem érkezik meg a számládra... :-P
Az ő bankja és a te bankod mi? Bankon belül max. 1 nap, de 2 eltérő bank között ettől eltérnek (sajnos), és nem csak magánszemélyek esetén.
Kérheted tőle az utalásról a bizonylat másolatát (internetes utalás esetén pedig a tranzakció részletes adatairól egy print screen képet), hiszen az igazolja, hogy mikor és mennyit és hova fizetett. Ha akár csak 1 karaktert elírt a címzett adataiból, hogy hova utalt, akkor ezt ő is megszívta, valaki viszont jól jár.
Én minden esetre nem postázok addig, míg a számlán nincs a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!