Mi hátránya van a munkáltatónk egy terhes alkalmazottból azon kívül, hogy utolsó hónapokban nem dolgozik?
mert munkára lenne szükségem, munkától függően tudok még dolgozni 3hónapot, vagy 4-et, utána kellene a szülési szabadság, stb, habár irodai munkákat tekintve, munkahelyről is mehetnék a szülőágyra..
a lényeg, ha bárkinek megmondom hogy terhes vagyok, senki nem fog alkalmazni?
Mert havonta 3-4 orvosi vizsgálat vagy hasonlók miatt el kell engednie, ha rosszul végzi a munkáját amit ugye előre nem tudhat akkor sem rúghatja ki.
Ja és a legfőbb a magyar hozzá állás, hogy másnap a 90%-ka elmenne táppénzre még ha oka sem lenne rá az biztos.
Meg ugye a 15 nap betegszabadságot is a munkaadó fizeti, meg a táppénz egy részét is a munkaadó fizeti... Meg a szabadságodat, ami összegyűlik a szülés alatt azt is a munkaadó fizeti...
A kieső munkáról, a terhes nők pocsék munkamoráljáról (ez fáj, az fáj, hányinger, kedélyállapot változás, stb.... Tudom, ez a természetes, csak ez a munkaadót nem érdekli) ne is beszéljünk.
Meg ugye 3 év után mikor visszajön a kollegina vissza kell venni, akkor is ha már fingja nincs hogyan kéne dolgozni és totál kiesett a munka üteméből.
Ja, és nem lehet kirúgni, amíg terhes, akkor sem ha alkalmatlan.
nekem csak addig kellene munkaviszony, míg meg nem szülök, mert ugye csak akkor vagyok jogosult gyedre, meg stb-re
felőlem lehetne hat-tt idejű a szerz.
lenne is egy vállalkozó, aki bejelentene, de nem kellene dolgozni én fizetném a járulékaim, kell neki papíron alkalmazott, de nagyon. csak azt nem értem ez neki mire jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!