A kislányom most márciusban töltötte a 2. évet és közben újra terhes lettem. A munkáltatóm javasolta menjek táppénzre mondjam vissza a Gyest. Törvényileg melyik jobb nem lesz belőle problémám?
Figyelt kérdés
2013. máj. 7. 13:12
1/9 anonim válasza:
Ravasz!!
Táppénz alatt könnyebb felmondani, mint GYES alatt. Járj utána és vigyázz!
2/9 anonim válasza:
a táppénzzel anyagilag jobban jársz, és ha írásban bejelentetted a terhesség tényét, akkor nem rúghatnak ki elvileg. Nem tudod kipuhatolózni, hogy miért javasolták ezt?
3/9 anonim válasza:
És a doki kiír táppénzre eü-i indok nélkül? Csak mert a munkáltatód azt kérte?
4/9 anonim válasza:
Táppénzre nem csak akkor mehetsz, ha veszélyeztetett terhes vagy?
5/9 anonim válasza:
tőlem simán megkérdezte a doki, hogy kiírjon-e táppénzre, hogy járok jobban. Le is voltam döbbenve. És igen, azt írják rá a papírra, hogy fenyegető koraszülés vagy hasonlók, akkor is, ha szuper eredményeid vannak. Így leszel "veszélyeztetett".
6/9 A kérdező kommentje:
igen nekem is hasonlót írt a doki meg valami azt hiszem 9-es kóddal vesznek fel.
2013. máj. 7. 13:38
7/9 anonim válasza:
ja és SZTK-ba jártam terhesgondozásra
8/9 anonim válasza:
Persze, hogy csak úgy lehet táppénzre menni. Volt már itt egy kérdés, ahol egy pár bevérzős terhes teljesen kiakadt, hogy lehet ilyet mondani, de ez az igazság, kb. mindenkitől megkérdezik, hogy akar-e táppénzre menni, meg menjen csak, majd kiírja, meg hogy jár pénzben jobban stb.
9/9 anonim válasza:
Én valahol a munkáltatót is megértem, mert az ő szemszögéből nézve a dolgokat, csak folyamatosan tart egy "dolgozót", aki csak újra és újra terhes. Mi a garancia pl, hogy harmadszorra nem lesz az? Egyébként meg érezhető, szabadulni akar tőled. Az ő szemszögéből érthető, hiszen tudna alkalmazni egy normál dolgozót, aki érdemi hasznot is hoz a cégnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!