Titeket is mindig atvagnak a teszkoban?
Nagybevásárlásokat mindig ott intézzük, egyszerűen mert az van a legközelebb, ahol többnyire mindent megtalálunk, ami kell. Viszont egyetlen alkalommal volt csak, hogy gond volt egy akcióval. Ezen kívül a kuponok mindig működtek, a hirdetett akciók valóban akciók voltak, de még olyara se volt példa, hogy több terméket üssenek be kasszánál, vagy ilyesmi.
Lehet, hogy épp abban az üzletben dolgozik néhány tróger a vezetőségben, de ez nem húzható rá kollektívan az egész Tesco-ra, hisz látod, nálunk meg nem szokott ott gond lenni.
Pont a múltkor történt ilyen, hajbalzsamot akartam venni, rendes ár 899, hatalmas számokkal akciózva 400-ra.
Valamiért gyanút fogtam - talán túl olcsónak tűnt - és meg is néztem leolvasóval mennyi, az is 899-et mutatott, de a barátom mondta, hogy azért kérdezzük meg a pénztárnál.
Persze ott is 899 volt, a pénztáros meg még engem ugatott le, mert biztos 2 termék vásárlására vonatkozik, nem olvastam jól el.
Hát 100% nem, mivel a mellette levő polcról is vettem akciós terméket, ami valóban 2 termék vásárlására vonatkozott - abból 2-t vettem, olcsóbb is volt - az akciós címke viszont abszolút nem úgy nézett ki.
Dolgoztam Tesco vevőszolgálaton, 100 vásárlói reklamációból jó, ha 10-11 jogos, a többi általában arról szól, hogy a vevő nem nézte meg jól azt a kupont (már lejárt, még el sem indult, nem arra a termékre vonatkozik, csak bizonyos áruházra érvényes, stb...) vagy nem képes elolvasni az akciós újságot (szintén dátum, vagy, hogy egyes termékek pl .csak hipermarketekben vagy Tesco Expressekben, esetleg 1-1 áruházban kaphatóak).
A kuponos és újságos reklamációk 99%-a arra vezethető vissza, hogy hülye a vásárló és nem olvasta el csak a nagybetűs AKCIÓ feliratot, ami alá volt írva, azt nem.
Az árhibáknál (pl. kiírva 400 kasszánál 899) fordult elő legtöbbször, hogy a vásárlónak igaza volt. Ilyenkor viszont MINDEN ESETBEN érdemes a vevőszolgálatra elmenni, ugyanis MINDEN ESETBEN oda fogják adni a terméket a kiírt árért! Nem fog mérlegelni senki! Tehát ha 400 van kiírva, kifizeted a 899-et a kasszánál, majd a vevőszolgálat vissza fog neked adni 499 ft-ot és még elnézést is kérnek.
Azért azt lássuk be, hogy egy nagyobb Tescoban durván 45-50 EZER FAJTA TERMÉK található és ezeknek az árát néha hétről hétre központilag változtatják. Átlagosan hetente 40-50 árhibás termék fordul elő, ami 0,1%, azaz ezer termékenként egy. Ez nem egy olyan veszélyes szám, amit ne lehetne józan ésszel elfogadni, pláne, hogy mivel mindig a vásárlónak van igaza, így mindig megkapja olcsóbban a terméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!