De azt érted, hogy a 49-es és én is arról beszélünk, hogy egyáltalán életben vannak? 200 évre visszamenőleg valószínűleg egy intézetben lennének, ahol jó esetben leélik az életüket távol a családjuktól és bárkitől.
Korábban a történelemben pedig vízbeölték volna őket a saját szüleik vagy mások, hogy ne legyenek a család terhére. Érted? Tehát jobbak az életfeltételeik, mint ahogy mindenki másnak is napjainkban, mint régen.
A fogyatékosokat pont egy korábbi válaszoló miatt írtam, aki a trombózisára és az állási- ülési problémáira hivatkozott. Én arra a fajta fogyatékosságra gondoltam. Mert fogyatékos és fogyatékos között is van különbség.
Szerencsével nem lehet érvényesülni akarat nélkül. A szerencse szó inkább azt jelenti, hogy felismeri és kihasználja az életben adódó lehetőségeket. Az igazán nagy pozíciókba senkit nem tolnak be (attól függetlenül hogy a néplélek nem szereti a politikusokat, el kell ismerni, hogy minden eddigi miniszterelnökünk rengeteg munkát fektetett bele, hogy eljusson a pozíciójáig, senki nem tolta bele)(és akit be is tolnak valahová, alacsonyabb helyekre, neki is bizonyítania kell később, hogy benn is tud maradni). Akiknek a neve fennmarad az emberek emlékezetében, mind megragadták a kínálkozó lehetőségeket. Mert megtehették volna, hogy elsétálnak mellette. Legyen szó Balázs Paliról, Dugovics Tituszról, vagy bárkiről.
"És aki megnyeri a lottó 5-öst az mi szerinted?? :)"
Ahhoz el is kell menni a lottózóba és feladni legalább egy szelvényt. :) De nem irigylem őket, a többség elveszíti a pénzét, adósságokba veri magát és pár év múlva még rosszabbul fog élni, mint előtte.
Ez csak egy buta példa volt, de pl. valaki még ennyi erőfeszítésre se képes.
Részemről befejeztem a vitát, valaki mondta egyszer, hogy "Ha azt gondolod, képes vagy rá, vagy ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!