Ők is sokszor nagyon lentről kezdték, csak panaszkodás és másokra mutogatás helyett inkább tettek a saját életükért, nem kifogásokat kerestek.
"A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel"
42:
Leírtam, hogy mindenki a saját helyzetén javíthat, abban, amiben éppen van.
Nem azt mondom hogy az ország legcsóróbb emberéből lehet a leggazdagabb, vagy a legkövérebből a legizmosabb, csak hogy mindenki javíthat a saját helyzetén, erre hosszabb távon mindig adódnak lehetőségek, amikkel az emberek többsége nem szokott élni.
Előfordult már velem az életben, hogy a három napra való ételem csak egy kiló rizs volt és olyan is, hogy egy hónapban csak a tulajdonos jóindulatából nem kerültem utcára és lettem hajléktalan.
Volt már motorbalesetem, amiből hónapokig tartó lábadozás következett, de egészségileg, anyagilag és minden más szempontból is sikerült túltennem magam rajta.
Én is voltam mocsok csóró, mocsok sérült és mocskosul egészségtelen életet élő és túljutottam rajta. Mert megpróbáltam. Ha meg sem próbáltam volna, biztos nem jutok túl rajtuk.
Micsoda vita alakult itt ki.
Szerintem ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, fontos a szerencse és az akaraterő. Ha mind a kettő kellő mértékben megvan, akkor lehet valaki sikeres. Viszont akarat nélkül senkiből nem lesz semmi, hiszen a szerencse önmagában kevés, de ez fordítva is igaz.
32-es ,sajnálom, ami veled történt, és a 35-ös szégyellje magát, hogy ilyet mondott: "Nagy egy hülye vagy az már biztos, és még szerencsétlen is sajnos. "
A 39-snek pedig nincs mindenben igaza, mivel vannak olyan szívműtétek, amiket nem támogat az OEP. És sajnos van olyan ismerősöm, aki ezért fog meghalni, mivel nem milliomos és nincs pénze kifizetni a műtét árát. De sorolhatnék még sok példát erre. Így aki szegény, ne legyen beteg, mert bizony aki nem fizet, azt hagyják sajnos meghalni. Ezt onnan tudom, hogy egészségtudományi területen tanulok az egyetemen, így van rálátásom a magyar eü. rendszerre.
45:
Értem mit mondasz. De arról beszéltem, hogy a szegényeket, a betegeket, időseket, fogyatékosokat nem hagyják meghalni, illetve nem halnak meg úgy, mint régen. Lehetnek kivételek, mint amit felsoroltál, de nem jellemző, hogy a fentebb felsoroltak éhen halnak, megfagynak, járványokban halnak meg vagy a kezelés és segítség hiánya miatt halnak meg, mivel van már olyan fejlett a szociális ellátórendszer.
Ez 100, 200, 500, 1000, 10 000, 100 000, 1 millió éve nem így volt, tehát a mai elesettek (és szegények és betegek és idősek és fogyatékosok) jobban élnek napjainkban, mint a szegények és betegek és idősek és fogyatékosok valaha a történelemben.
Nem ilyen kivételes eseteket kell felsorolni kifogásként, ami néhány millió emberből talán egyre jellemző (az orvostudomány felelőssége az ilyen sajnálatos betegségek kiszűrése, amely századunkban egyébként már sokkal hatékonyabb, mint bármikor korábban).
Arról volt szó, hogy egy NAGYJÁBÓL egészséges, átlagos helyzetű, nyugati világban élő embernek milyen lehetőségei vannak, melyekről tudomást sem vesz, mert panaszkodni és másokra mutogatni egyszerűbb. De ha már testileg-lelkileg sérült/beteg emberek esélyeiről és életminőségéről beszélünk, akkor említsük meg Stephen Hawking, Nick Vujicic, Peter Dinklage vagy Sean Stephenson nevét és hasonlítsuk össze a hozzáállásukat, az akaraterejüket, a hitüket egy olyan panaszkodó emberével, akinek nem hozzájuk hasonló fogyatékosságokkal kell együtt élnie nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!