Kedves 32-es.
Nagy egy hülye vagy az már biztos, és még szerencsétlen is sajnos.
Két hozzászólásból elmondom milyen ember vagy. Olyan akinek fáj, hogy más többre vitte és tanult, és nem bírod elviselni, hogy másnak több jutott. Szerencsétlen dolog ami veled történt, de ennek semmi köze ahhoz, hogy más küzd a céljaiért. Persze egy baleset derékba törhet karriereket, de itt most nem erről szól a vita. Te leszel az aki vénségére a roló mögött figyeli az embereket és utálni fogsz mindenkit és téged is mindenki.
Hát sajnállak, de én akkor is jól érzem magam a bőrömben és élvezem amit elértem. Neked pszichológus kell aki helyre billenti a világképedet.
Rokkant nyugdíjas vagyok, és mozgássérült.
Örülök, ha kijövök a nyugdíjamból. Gyerekeimet nem terhelem, hogy segítsenek, építsék a jövőjüket.
Internetet előfizették nekem, és kaptam tőlük egy kiselejtezett számítógépet. Nekik lassú....
Nekem meg még gyors...:)
Ne irígykedjetek egymásra! Ha van egészségetek, akkor minden van! Minden jót Nektek!
37:
Itt egy cikk arról, hogy mennyibe kerül egy autó fenntartása valójában. (Ha ezeket figyelembe véve mondtad a 20-30 ezret, akkor nem szóltam).
A lakást specifikusan nem rád értettem és ha rád nem vonatkoznak a következők, akkor elnézést kérek:
A magyaroknál sajnos túl sokan szeretnének saját lakásban lakni, illetve laknak is. Ezzel semmi baj nincs 30, de inkább 35 éves kor felett. Addig viszont egy saját lakás többször okoz kárt, mint hasznot. (Ez nem igaz, hogyha kiadja az ember, vagy ha örökölte és nincs hitellel leterhelve). Ezer cikk és tanulmány van róla az interneten (pár sorban nem is lehet kifejteni eléggé), röviden csak annyi, hogy egy saját lakás alapvetően korlátozza az embert, mert nem tud tőle elszakadni és például másik városba költözni munkáért. Ez most nagyon egyszerű megfogalmazás, de kérlek nézz utána az interneten, jobban le van írva, részletesebben, mint ahogy én most előadtam.
32, 33, 34, 35, 36
Hagy ne mondjam, hogy az emberi természet alapvetően törekvő. Becsülöm az egészségem, de nem elégszem meg vele, ahogy sokan mások sem. Pont, mert egészséges vagyok.
Becsülöm az életet. Leírtam, hogy a magyarok (még a legszegényebbek is) jobban élnek, mint a világ lakosságának a 80%-a jelenleg és jobban élnek még a legszegényebb magyarok is, mint a valaha élt emberek 99%-a.
Már senki nem hal éhen. Már senki nem hal meg járványokban. Már laknia is van hol még a legtöbb szegénynek is.
Régen a rossz génű emberek kiszelektálódtak. Meghaltak és nem születtek utódaik, vagy ha ők is betegek voltak, akkor ők is meghaltak. Ma mindenki életben maradhat. Akinek a szíve nem működik, azt nem hagyják meghalni (mert rosszak a génjei alapból), hanem megmentik. Az időseket, a betegeket, a fogyatékosokat, mindenkit. Ezt azért elég jónak nevezném és amíg nem egy posztapokaliptikus világban élünk és van rá keret, addig támogatom. A civilizációban nem kell a régi értelemben vett "ember embernek farkasa" dologra gondolni, ennek csak a modern változata van meg (versengés a munkahelyeken, versengés jobb pozíciókba kerülésért, stb, de nem versengés az életbenmaradásért).
Aki pedig megengedheti magának, felhívhat a világon bárkit bárhol és ő maga is elérhető. A világ bármely pontján ott lehet 24 óra alatt. Annyi jó dolog van a világban, hogy azt sem tudjuk miben lubickoljunk benne.
JOBBAN ÉLHETÜNK ÁTLAGEMBERKÉNT, MINT 100 ÉVE A KIRÁLYOK ÉLTEK.
Szóval becsülöm a dolgokat, de emellett természetes módon törekvő is vagyok és még többet szeretnék elérni. (Ki nem?)
Leírtam azt is, hogy mindenkinek a saját helyzetéből kell kihoznia a legjobbat, ezt nem ismétlem meg. Lehet hogy egy borsodi zsákfalu szegény családból származó szülöttjéből nem lesz miniszterelnök, vagy milliárdos, de a saját helyzetén bizony javíthat ettől függetlenül.
Nekem sem az volt a célom, hogy milliárdos legyek, hanem hogy jobban éljek utána, mint előtte. Sikerült? Igen. Nem másokhoz mérem magam, hanem magamhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!