Mit lehet tenni ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Sziasztok, volna egy jogi kérdésem, valószínűleg nem jó kategóriában teszem fel, de sebaj, hátha tud valaki segíteni. A helyzet a következő: van egy elég nagy tartozásom az egyik mobiltelefon társaság felé. Az ügyet már átadták behajtó cégnek, akiktől ma kaptam egy levelet, miszerint, ha nem fizetem be a majdnem 250ezres tartozásomat jövőhónap 10-éig, akkor mennek a címemre és behajtás lesz. No most ezzel csak az a gond, hogy nekem semmim nincs, de szó szerint! A tulajdonomban van egy kb. 80ezer Ft.-ot érő laptop, de ezenkívül semmi, se ház (az a szüleim nevén van), se autó (az az apám nevén van), semmiféle vagyontárgy. Ja, és nincs munkahelyem, munkanélküli vagyok. Mit tudnak velem ilyenkor csinálni? Ledolgozhatom vajon ezt a tartozást? (Merthogy hallottam valamit félfüllel a híradóban, hogy már van ilyesmire lehetőség, ez igaz...?) Mi lesz velem...?2013. szept. 23. 16:42
1/2 anonim válasza:
Majd kimennek a bejelentett címedre, és visznek onnan minden cuccot, amiről nem tudjátok névre szóló számlával bizonyítani, hogy NEM a tiéd. Azokat elárverezik a tartozás fejében, ha még marad, az majd tovább kamatozik, aztán ha majd később lesz valamid, vagy vagyonod vagy jovedelmed, akkor behajtják abból.
2/2 A kérdező kommentje:
Bejelentett lakcímemre? Mármint az állandóra, vagy az ideiglenesre?
És ezt a tartozást nem lehet ledolgozni közmunkával?
2013. szept. 23. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!