Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Beperelhetem az alkalmazottat...

Beperelhetem az alkalmazottat ha lopott tőlem?

Figyelt kérdés

rejtett kamerával megfigyelt alkalmazottam napi szinten 500-1000 ftot vesz ki a kasszából.

Feljelentéssel kívánok élni, de nem tudom h ez most sikkasztás, lopás, vagy mi?

Ha lopás akkor csak 20e ft. felett szabálysértés?

Köszi

2013. júl. 15. 23:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha az alkalmazott nem járult hozzá írásban a kamerás felvételhez, akkor nincs jogod megfigyelni, vagyis te is megütheted a bokádat. A feljelentgetés helyett talán célszerűbb lenne megválni attól az alkalmazottól.
2013. júl. 15. 23:48
 2/5 anonim ***** válasza:
És nincs hiány? Mert ahhoz nem kell kamera.
2013. júl. 16. 02:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Sajnos a hiányt nem venni észre, mert fagyizó.

Az az igazság h elmentünk a családdal 1 napra és mire hazaértünk rengeteg fagyi fogyott, forgalom pedig alig. :(

Ekkor megkérdeztük az ügyvédet és az egyik rendőr ismerőst, és azt mondták h mivel bűncselekményt követnek el használható bizonyítékként a felvétel.

Egyéb célra nem (facebookra feltenni pl...), de a munkszerződésükben bent van h megfigyelhetem őket, csak nem sejtik h tényleg figyelem őket...

Kicsit rosszul esik mert nagyon jó az órabérük (600 ft!!!!NETTÓ!!!minden nap megkapják a fizetést,és nem kell agyondolgozniuk magukat

2013. júl. 16. 09:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelyen akkor is szerelhetsz fel biztonsági kamerát, ha nincs benne a munkaszerződésükbe. Igaz, azt semmire nem lehet felhasználni (pl. homevideó), de ha BŰNCSELEKMÉNYT rögzít a kamera azt mindig fel lehet használni!

Jelen esetben azt rögzít.

Perelni nincs értelme.

Hívd félre a kedves alkalmazottat, mutasd meg neki a felvételeket, majd jelezd felé, hogyha holnap reggel 9kor nyitásra megjelenik a lopott összeggel és azt átadja neked akkor egy közös megegyezéssel elválnak útjaitok.

Ha ez nem tetszik akkor 9:01-kor elindulsz a felvételekkel a rendőrségre feljelentést tenni (természetesen ez esetben is azonnali hatállyal ki van rúgva) és majd a hatóságok értesítik a továbbiakról...

2013. júl. 16. 10:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Köszönöm! :)

Ez nagyon hasznos információ, válasz volt!:)

Ezt fogom tenni!

2013. júl. 16. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!