Beperelhetem a megyei önkormányzatot, ha nem fizet?
Bács-Kiskun megyében lakom, és egyetemre járok. Papíron jogosult vagyok a Bursa Hungarica ösztöndíjra és az egyetem utalja is szorgalmasan, de az önkormányzat még egy fillért sem adott ebben a tanévben, holott kötelessége lenne.
Be lehet ezért perelni őket?
Ha igen, mi az esélye, hogy pert nyerhetek?
"Elszomorítalak:
Az állam egy kormányrendelettel megtiltotta a Wekerle Sándor Alapkezelőnek a kifizetéseket.
Tegnap hívtuk fel a WSA-t, és ők mondták... Okt 18.-ai hatállyal be lett tiltva a kifizetés és egyelőre nem is tudják mikor utalhatnak...
Viszont azt írták, hogy az iskolának ki kellene fizetnie az intézményi részt, mert azt nem tiltjs a rendelet, csak az önkormányztati részt nem fizetheti ki a WSA..."
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Ez a kormányrendelettel betiltva dolog nem stimmel. Az összes ismerősöm, aki nem Bács-Kiskun megyei, megkapja az önkormányzati részt is. Szóval itt valami másról lehet szó.
További ötletek?
Megérdeklődtem e-mailben. Ezt a választ kaptam: "Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy ösztöndíja települési részét (mivel megyei támogatásban is részesül) korábban Bács-Kiskun megye fennálló tartozása miatt nem tudtuk átutalni, de a megye 2011.12.20-án beutalta a fedezetet, így a Wekerle Sándor Alapkezelő 2011.12.22-én átutalta ösztöndíját a Pécsi Tudományegyetem számlájára. Kérem, az egyetem tanulmányi osztályán érdeklődje meg a Bursa kapcsolattartótól, hogy várhatóan mikor tudják kiutalni az Ön bankszámlájára települési ösztöndíjrészét."
Kíváncsi leszek a januári ösztöndíjjal megérkezik-e a pénz...
Tegnap beszéltem egy ismerősömmel, aki szintén Bács-megyei és ő mindig megkapja. A városi önkormányzat azt mondja hogy befizette, a megyei is azt mondja, a Wekerle Sándor Alapkezelő meg azt hogy neki nem fizettek.
Na akkor itt valaki hazudik b@sszameg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!