Mikor kapom meg a papírjaimat? Mit tehetek a cég ellen? Pl beperelhetem? Ha igen ez mennyire időigényes? Kaphatok-e vmi pénzt?
próbaidő alatt megszűnt a munkaviszonyom. indoklás nélkül. a papirt amit kaptam (egy a4-es oldal semmi több)az szerepelt hogy a kilépő papirjaimat a 3.napon átvehetem a munkahelyemen, béremet max 3 napon belül utalják.
Ez volt dec22.-én. tudom biztos szabin vannak az illetékesek, de én még ma se kaptam jan2 semmilyen papírt. mit tegyek? irtam már emailt többet is de szabin vannak állitolag az illetékesek.
Élhetek e vmilyen eszközzel a cég ellen 1mert nem utalták a bérem 3 napon belül, 2.nem kaptam meg a munkapapírjaimat és igy a munkaügyi központba se tudtam jelentkezni hogy nincs állásom.
ha igen akkor hogy ügyvéden keresztül? munkaügyi biroságon? stb. sose volt még ilyenem ( próba idő előtt2 éves bejelentett fix melohelyem volt)
Próbaidő alatt bármelyik fél indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.
Én elhiszem, hogy fel vagy háborodva, de azért a néhány nap késésért nem tudom milyen eszközt gondolsz érvényesíteni.
Voltál a cégnél 27.-én a papírjaidért? Mit mondtak?
Ha 27.-én utaltak, az néhány napot igénybevehet míg saját számládon láthatod.
Utolsó,, a te történeted, már inkább megérne egy misét!
Javaslatom, a férjed közölje fenyegesse meg a munkáltatót a bírósággal, ha nem adja ki a papírjait. A munkáltató követelése ettől még lehet jogos a férjed irányában, hiszen a munkáltató tulajdonát Ő nem adhatja kölcsön. Ezért levonhatnak a fizetéséből vagy a kártérítési igényüket ráírhatják a férjed papírjaira, de akkor is ki kell adniuk a papírt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!