Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nincs pénzünk, nincs zsebpénze...

Nincs pénzünk, nincs zsebpénzem, és elegem van belőle. Honnan szerezzek pénzt?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Apum most vesztette el a munkáját egy hónapja. Próbál munkát keresni, de nem nagyon van. Eddig mindig kaptam zsebpénzt, ha kellett valami, kaptam rá, jártunk nyaralni külföldre, sokat kirándultunk, éttermekbe jártunk... stb, most viszont semmi. Egy ötszáz forintot sincs képem kérni mekire vagy akármi. Nem is fogunk menni nyaralni. Tudom, vannak rosszabb helyzetben is, de nagyon nehéz ezt megszoknom. Kerestem diákmunkát, intéztem, több helyen is, de nincs hely. Kisvárosban lakom, szóval nagyon kevés a lehetőség is. Legalább egy kis pénzem lenne, hogy el tudjak menni a barátaimmal ide-oda. Hogyan szerezzek pénzt?
2013. júl. 14. 22:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
44%
Inkább segítenél nekik spórolni...
2013. júl. 14. 22:44
 12/23 anonim válasza:
38%
Nemmost kéne kezdeni barátkozni a munkával,am meg itt a nyár lehet menni a földre nemkell tipikus diákmunkát keresni!
2013. júl. 14. 23:19
 13/23 anonim ***** válasza:
61%

Vegyél vissza a stílusodból, kérdező!

Hogy szerencsétlenek...figyelj, lehet nekünk nincs annyi pénzünk sem havonta, mint neked a zsebpénzed volt, de mi feltaláljuk magunkat és megélünk a jég hátán is.

Majd ha felnőttél, rájössz, hogy nem mi vagyunk a szerencsétlenek, hanem te!!!

2013. júl. 15. 03:32
 14/23 A kérdező kommentje:
Hova menjek a földre dolgozni a város közepén? IQ bajnok. Miért, mikor kezdjek el dolgozni pénzért 8 évesen? Mindjárt szentté avatunk titeket. Amúgy ne aggódjatok, úgy néz ki kimegy külföldre, kapott egy ajánlatot. Csókszi ;)
2013. júl. 15. 11:00
 15/23 A kérdező kommentje:
A mekivel meg még mennyi ideig fogsz pedálózni? Az csak egy példa volt. Kajak feltesz egy ember egy kérdést. Kérdést, amire válaszolni kéne, nem itt püfögni.
2013. júl. 15. 11:03
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Püffögni? A meki minden, csak nem létszükséglet. Ha meg város közepén vagy, ne mondd már, hogy nincs egy gyár munkára...
2013. júl. 15. 11:05
 17/23 A kérdező kommentje:
Értelmi károsult vagy? Mondtam, hogy mindenhova bementem, felhívtam, nincs hely. Hagyjál már a mekivel, ötvenszer írd még le. Menjél inkább, papolj másnak, nem vagyok kíváncsi rá.
2013. júl. 15. 11:39
 18/23 A kérdező kommentje:
És itt tettem pontot, Csók :)
2013. júl. 15. 11:45
 19/23 anonim válasza:
59%
Kedves kérdező, soha nem voltam még nyaralni, viszont mégis boldogan élek. Nem járok minden nap mekibe, és ha a barátaimmal el is megyek, annak nem kell abból állnia, hogy belünk ide és oda. Lehet csak sétálni és beszélgetni is. Tudom ezt nehéz ez olyan gyereknek megszoknia, akinek mindig mindene megvolt és én ezt nem rosszindulatból mondom. Érdeklődj a szomszédos városokban is.
2013. júl. 15. 17:39
 20/23 anonim ***** válasza:
62%

Akkor hagyjuk a mekit... "Kis pénzem lenne, hogy el tudjak menni barátaimmal id-oda"

Kilóg(ott) a család segge a gatyából, te meg elmennél hupákolni a pajtikkal. Sajnos perpill fogalmad sincs a pénz értékéről, de majd az élet megtanít.

Anyám egyedül nevelt kettőnket közalkalmazotti bérből, mégsem nyafogtam, hanem elfogadtam. "MEKIBE" kb 20 éves koromban mentem először, nyaralás max balaton volt haverok nyaralójában.

Azóta meló, habzsidőzsi és tegnap is mekiben vacsiztunk. De akkor megtanultam, hogy a pénz érték és nem olyan egyszerű megkeresni.

Ja, zsebpénznek fateromtól kaptam havonta egy ezrest "bulipénzre". Ez inkább megalázó volt.

Az teljesen normális dolog, hogy munkát keresel, hogy magadat eltartsd, de kissé elkényeztetettségre utal, hogy család anyagi krízisében neked a meki és a barátokkal eljárás a legnagyobb probléma (kaptál zsebpénzt és ha kellett valami, kaptál rá).

Egy mekis kajálás minimum 600, egy croissant 200. Jó lesz a croissant.

Ez az időszak is hasznos az életedben, ha most nem is, később profitálsz belőle.

2013. júl. 16. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!