Hogyan próbáltok meg spórolni?
Az összbevétel 200-210e ft, sajnos most nem dolgozom, 4en vagyunk a családban, ilyenkor nyáron azzal spórolunk hogy könnyű egyszerű ételek készülnek általában 1féle fő étel és mellé valami kis cicaszar 2 napig kitart, utána ismét valamit kitalál muter
Fater erősen cigizik 2doboz cigi 1500ft/nap, meg 3x-i tankolás 1hónapban
Nem mindig költünk, ruháink tartósak
Az alapokat írtam le most ezekre megy a pénz, a többit takarékba teszik
21/f
Mi ketten vagyunk, nekem kafetériával együtt megvan a 150.000 egy hónapban, a páromnak 100-130 között változik. Hát mi úgy próbálunk, hogy minden hónapban teszek valamennyit a megtakarítási számlára. Ez likvid, tehát nem lekötött dologról van szó. De mégis jobb, mintha itthon lenne. Ehhez általában hozzá is kell nyúlni :( Ruhákat tényleg csak akkor veszünk, ha kell, én felsőket pl turiból, most 3 pár cipőt vettem 5000-ért a piacon. Én vettem habszivacsot magamnak, így tovább tart a tusfürdő is. Öblítőből koncentrátumot veszek. Ételekkel nem nagyon tudunk és nem is akarunk spórolni. Talán annyit, hogy én általában 50-60 dkg húsból főzök, több zöldséggel és körettel, de ez is lassan baromi drága. Ettől függetlenül szoktunk pizzát rendelni, most elmentünk burgerbe, amíg vártunk, és elmentünk megünnepelni a házassági évfordulónkat is Balatonra egy hosszú hétvégére. Ebben a hónapban olyan 30-40 körül el tudtunk volna tenni, ha nem lett volna a nyaralás, de ennyi jár:)
Nekünk nem jött be, hogy ami marad hónap végén, elrakjuk, mert sosem marad. Inkább hónap elején rakok el, és inkább később veszek elő, ha kell, akkor sem az egészet.
5 en élünk panel lakásan fent a negyediken.
2 fiú tesóm van és mind hárman még iskolában tanulunk, nekem lassan diák munkát kell keresnem fel kell készülnöm arra hogy esetleg nekem kell fizetni a fősulit vagy egyetemet. Még két év és érettségi addig a nyelvvizsgára is össze kell kaparni a pénzt. Persze első a suli de ha minden oké jöhet a jogsi.
A bátyám jövőre kezd szakmát tanulni az öcsém most fejezte be az 1. Évet a gimiben.
De még kajára is kevés pénzünk van, rendesen le fogok fogyni már 3hete nem reggelizek és nagyon keveset eszek, napi egy vagy két szendó és egy tányér leves. De nem panaszkodok ugyanis annyira nem rossz ez a helyzet szűkösen és nehezen de meg tudunk élni.
Fú a számlákról ne is beszéljünk 300 ezer tartozásunk van.
Sajna anya nem nagyon tud spórolni. Apáék között már állandó konfliktus van régóta, és már válni akartak (jó ennek a hátterében más is áll
Szóval apa nem szereti anyát de apa nem olyan önző mint az anya különben már rég albérletbe költöztünk volna. Apa már azt is kiszámolta, hogy ez nekünk mennyivel könnyebb lenne mi 4en albérletben jobban megélnénk mint anya egyedül, de ha tudna spórolni neki se lehetne gondja, de nem tud spórolni így ha elköltöznénk és anyát egyedül hagynánk nem tudna megélni, és amúgy sem bírná ezért inkább vele maradunk és ehhez a körülményhez igazodunk.
1-es:
Szóval kaján spóroltok, de évi több mint fél millió forintot kiszórtok cigire. Gyakorlatilag csak azért kell spórolnotok, hogy jusson cigire is. Azért kicsit súlyos ebbe belegondolni, nem? :S
En annyit dolgozom hogy idom nincs penzt kolteni. Heti 6 nap, napi atlag 9 ora, a munkahelyen van szemelyzeti kaja itthon alig fozunk.
A megtakaritasunk havi 300-340 ezer forintban kettonknek (kulfold), korabban otthon szinte honaprol honapra eltunk realis jovokep nelkul.
Nem költök hülyeségekre. 322 ezer a nettóm, de érdekes módon 130 ezernél ritkán költök többet.
Ebből 50 ezer a lakásfenntartás -számlák, bérleti díj-, kb. ugyanennyi az étkezés, mert egészségesen étkezek és a maradék hobbira, közlekedésre és WC-papír-zsebkendő szintű dolgokra kell.
Az utóbbi két évben így a semmiből csak 4 millió forintot raktam félre. A barátnőmmel, aki majdnem ilyen jól keres, most tervezünk közös kasszára állni és összehozni, hogy a havi több mint félmilliós bevétel ellenére ketten megéljünk 200 ezerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!